Με εντολή Φορτσάκη αποκλεισμένη η Νομική από αστυνομικές δυνάμεις ως τη Δευτέρα, lock-out και στην ΑΣΟΕΕ

Τέσσερις κλούβες και επτά διμοιρίες ΜΑΤ «κλείνουν» τον περιβάλλοντα χώρο – ΜΑΤ και στην ΑΣΟΕΕ – Κάλεσμα για διαμαρτυρία στς 8.00 πμ αύριο, Πέμπτη, έξω από τη Νομική –

Απτόητος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο. Αυτή τη φορά κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να «περιφρουρήσουν» (sic) τη ΝΟΠΕ και την Πρυτανεία έως τη Δευτέρα της 17ης Νοεμβρίου, επιχειρώντας ουσιαστικά  lock-out της σχολής υπό αστυνομική εποπτεία.

Σύμφωνα με φοιτητές του ιδρύματος, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας παραδέχτηκαν πως ενεργούν μετά από οδηγίες του πρύτανη.

Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11, ενώ είχε προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. Προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για αύριο, Πέμπτη.

Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Γι’ άλλη μια χρονιά, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, σ’ ένα διαγωνισμό αυταρχισμού και τρομοκρατίας, προκηρύσσουν πενθήμερο λοκ-άουτ ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ήδη το κτίριο της ΝΟΠΕ είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής. Οι υπερασπιστές της «ομαλότητας» και οι θιασώτες του «κανονικού» Πανεπιστημίου, κρατάνε σκανδαλωδώς κλειστές τις σχολές χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς να διατρέχεται ο παραμικρός κίνδυνος.

Σε ολοφάνερη εντεταλμένη υπηρεσία απ’ την κυβέρνηση, οι Πρυτανικές αρχές των δύο ιδρυμάτων συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος έντασης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας στις 17 Νοέμβρη.

Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας δε θα περάσει. Η δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος μας δίνει ώθηση γι’ ακόμα μαζικότερους νεολαιίστικους και λαϊκούς αγώνες μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές μας.

Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε δημοκρατία! Ούτε μια μέρα χαμένη!

 http://left.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.