Μετά τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη «χάθηκε» από λευχαιμία και ο κωπηλάτης Στρατής Αλεξίδης.

Μετά τον άδικο χαμό του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη από οξεία λευχαιμία  ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί  τον απροσδόκητο χαμό του 26χρονου πρώην πρωταθλητή κωπηλασίας, Στρατή Αλεξίδη από τη Μυτιλήνη από την ίδια αιτία.

Ο πρώην Βαλκανιονίκης άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο (6/7) στη Νορβηγία όπου ζούσε μόνιμα τον τελευταίο καιρό. Στο νοσοκομείο εισήχθη πριν από δέκα μέρες, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ο Αλεξίδης υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας και το 2009 εγκατέλειψε την κωπηλασία για να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει σε ανακοίνωση του:

Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία, μετά και από αυτόν της κύπριας αθλήτριας του στίβου, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά.  Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που  σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις; Όμως όλοι γνωρίζουν, ότι εξ αιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.