Μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία στο Σύνταγμα


Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία!

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας απόγευμα της Τετάρτης με αίτημα την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση αλλά και των εργαζόμενων σε αυτό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς ουσιαστικά μέτρα, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία, συμμετείχαν η Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κ.ά.

Παράλληλα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς με αφορμή το κάλεσμα για παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και με βασικό σύνθημα «Ενας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή».

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, είχαν ως βασικό αίτημα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και παράλληλα στράφηκαν κατά του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής η οποία έχει κορυφωθεί τις τελευταίες βδομάδες με πρόσχημα την πανδημία. Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.