Μεγάλη νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Ως μεγάλη νίκη των ιδεών της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και νίκη ενός αριστερού ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προσανατολισμού, μπορεί να χαρακτηριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο δίνει στην Αριστερά τη μεγαλύτερη εκλογική επιρροή μετά τον πόλεμο και ένα νέο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λαϊκή και εργατική Β΄ Πειραιά η Αριστερά συγκεντρώνει περίπου το 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο ποσοστό του σε όλη την Ελλάδα (23,10%)

Εξ ίσου χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς θριαμβεύουν αθροιστικά στα μεγάλα αστικά λαϊκά κέντρα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη!

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές η ήττα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ίσως γίνει η αιτία να ξεσπάσουν από αύριο άγριες κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών σε βάρος της χώρας ή και της ευρωζώνης, με στόχο να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.

Οι ιδιοι παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι ενδεχόμενες τέτοιες επιθέσεις μπορεί να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Να πεισμώσουν, δηλαδή, τον ελληνικό λαό και να ενδυναμώσουν την επιμονή του να αλλάξει την πορεία της χώρας!

Επτά κόμματα εισέρχονται στη Βουλή και τρία βρίσκονται στο όριο με καταμετρημένο το 98,24% των εκλογικών τμημάτων της χώρας. Κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει πάνω από 20%, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠαΣοΚ πέφτει στο χαμηλότερο ποσοστό από τη δεκαετία του 1970. Βάσει αυτού του αποτελέσματος, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠαΣοΚ θα έφθανε στις 150 έδρες.

Έτσι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία τα ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 18,92 και 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 16,75% και 52 έδρες
ΠAΣOΚ: 13,22% και 41 έδρες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 10,58% και 33 έδρες
ΚΚΕ: 8,47% και 26 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,97 και 21 έδρες
ΔΗΜΑΡ: 6,10% και 19 έδρες

Εκτός Βουλής μένουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,93%, ο ΛΑΟΣ: 2,90% και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με 2,56%

http://www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.