Μεγάλη καραμπόλα στον κόμβο της Βέροιας- Πέντε νεκροί, πολλοί τραυματίες (φωτο)

Καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων ο ένας απανθρακωμένος, και 23 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Το απόγευμα της Κυριακής ένας από τους τραυματίες, παρα τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή κατεληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους πέντε.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού της νταλίκας καθώς και του υπευθύνου των εργασιών. Ο οδηγός της νταλίκας κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως είχε βλάβη στα φρένα γι αυτό δεν κατάφερε να κόψει ταχύτητα. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alterthess.gr που μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες το ατύχημα προκλήθηκε όταν συνεργείο προσπάθησε να περάσει καλώδιο της ΔΕΗ από την Εγνατία οδό, χωρίς την απαραίτητη σήμανση. 

«Ο δρόμος ήταν κλειστός για να περάσει το καλώδιο της ΔΕΗ. Η ουρά των αυτοκινήτων που είχε δημιουργηθεί ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο. Ξαφνικά είδαμε μια νταλίκα να εκτοξεύει αυτοκίνητα προς κάθε κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό όταν φορτηγό έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω τους. Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης

Η Εγνατία Οδός έχει κλείσει στο σημείο και η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και Νησελίου αντίστοιχα.

«Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα», λένε αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στην Εγνατία

Τα έργα που ήταν σε εξέλιξη στο οδόστρωμα φαίνεται να είναι η αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Οι μάρτυρες καταγγέλλουν στον Real Fm 97,8 πως στο σημείο των έργων δεν υπήρχε τροχαία ενώ η ασυνεννοησία προέκυψε από τους εργαζόμενους με τις κόκκινες σημαίες με αποτέλεσμα η νταλίκα να μην προλάβει να φρενάρει σε απόσταση 50 μέτρων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το δυστύχημα στη Βέροια:

Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας  εκτέλεσης των εργασιών.

*Φωτογραφίες 24oresimathia και seleo

alterthess.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.