Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τα μέτρα προστασίας του λαού

Έξω από τη Βουλή, στον δρόμο του αγώνα, ακούστηκε η πραγματική «μομφή» σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική στη σημερινή κινητοποίηση που οργ΄΄ανωσαν  συνδικάτα  της Αττικής  του ΠΑΜΕ   στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η μεγάλη λαϊκή διαδήλωση που συγκροτήθηκε από εργαζόμενους όλων των κλάδων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΕΒΕ, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές στο Σύνταγμα έδωσε το μήνυμα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Δεν θα γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη των λίγων».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 200 συνδικάτα της Αττικής.  Ήταν εκεί οι πάνω από 130 φορείς της Πάτρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου της πόλης για μία μεγάλη διαδήλωση με κάθε μέσο προς την Αθήνα θέτοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, κρατική χρηματοδότηση, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους 33.000 ανέργους της πόλης.

Δεκάδες εργατικά σωματεία της Πάτρας , ο Δήμος Πατρέων με τον  Κώστα Πελετίδη  και η μπάντα του Δήμου Πατρέων έδωσαν τον δικό τους τόνο με την παρουσία τους και τις διεκδικήσεις τους. Οι εργαζόμενοι του δήμου με τα οχήματά τους παρά τη βροχή έφτασαν με το πείσμα και το δίκιο τους στην Αθήνα για να ενωθούν με τους εργαζόμενους της Αττικής. 

Αυτά τα αιτήματα μετάφεραν με τους χαιρετισμούς τους ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σημειώνοντας πως «το δίκιο είναι με το μέρος μας! Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όσοι μπουν εμπόδιο στην ευτυχία ενός αγωνιστή λαού, θα γνωρίσουν την οργή του. Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, ότι όλα κατακτώνται, με πείσμα, αγώνα, ανατροπή. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι μοναδικός και θα ‘ναι νικηφόρος!».

Σε δήλωση του από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε: 

«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά».

Πηγή: https://www.902.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.