Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Επτά χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και λίγες εβδομάδες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη ναζιστική συμμορία, ο κόσμος κατεβαίνει στον δρόμο για τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου.

Σε εξέλιξη είναι μαζική αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα, Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν συγκεντρωθεί ήδη από τις 17.00 στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι. Εκεί που ο Παύλος δολοφονήθηκε από το τάγμα εφόδου των Χρυσαυγιτών.Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30, με το σύνθημα «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και κάψε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» να ξεχωρίζει.Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία.

Οι διαδηλωτές στέλνουν ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα: «Οι ναζί στη φυλακή». Όπως αναφέρουν, «η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους.

Αντίστοιχα καλέσματα για αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά και αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας.

Οικογένεια Φύσσα: «Δικαίωση του Παύλου και όσων επλήγησαν από τη ναζιστική βία»

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε δια των δύο συνηγόρων της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.