ΜΑΤ και χημικά κατά κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή μετρό στην πλ. Εξαρχείων

Ψεκασμοί και ξύλο στους κατοίκους που διαμαρτύρονται, κομμένα δέντρα, λαμαρίνες και ΜΑΤ περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων.  Αυτή είναι η κατάσταση το πρωί της 9ης Αυγούστου στα Εξάρχεια.
 
Η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο καταστροφής της πλατείας Εξαρχείων για πολιτικούς και επενδυτικούς λόγους, ενώ κάτοικοι και πολεοδόμοι έχουν καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τον σταθμό του μετρό.
Η κυβέρνηση των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση της καταστροφής του φυσικού πλούτου και της παράδοσης των δημοσίων χώρων και των πόλεων στα επενδυτικά funds και το τουριστικό κεφάλαιο, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Αν δε τους σταματήσουμε σε μερικά χρόνια η Αθήνα και οι άλλες πόλεις θα έχουν ακόμα λιγότερο πράσινο, ακόμα ακριβότερα ενοίκια, ακόμα λιγότερο δημόσιο χώρο για εμάς.
Σύμφωνα με απόφαση της συνέλευση των κατοίκων, καλείται σήμερα πορεία στις 19.00 στα Εξάρχεια.
Δείτε βίντεο με τις πρωινές αντιδράσεις των κατοίκων: https://www.twitter.com/Jaquou…/status/1556874652097601540
 

Πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

«4:30 τα ξημερώματα σήμερα, με πλήρη αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της καταστροφής της μόνης πλατείας της γειτονιάς μας. Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

«Η πλατεία χρειάζεται ζωή, ελευθερία, δημιουργία, όχι σταθμό μετρό» έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων, που εδώ και καιρό έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους και στις εργασίες ανάπλασης περίπου 40 στρεμμάτων στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο δωρεάς, ύψους 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments».

Μας είπαν ότι είναι ένα απλό συγκοινωνιακό μέσο.
Αυτό που δε μας είπαν είναι γιατί χρειάζεται στρατός για να το επιβάλλει.
Ακόμα κ αν στη γειτονιά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την χωροθέτηση του Μετρό, αυτό δεν μπορεί να επιβάλλεται με όρους εισβολής.
Απόψε στις 19.00 πορεία στη γειτονιά, να είμαστε όλοι κ όλες εκεί.
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.