Μαξίμου: Το Ποτάμι να απαντήσει εάν έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών- Τι απαντά ο Θεοδωράκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σίριαλ γύρω από την  στάση του Ποταμιού στην διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή με τα σενάρια  εκλογών το Μάρτιο να φουντώνουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου  μετά από  τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων ζητά με ανακοίνωση του από τον επικεφαλής του κόμματος να διευκρινίσει εάν έχει αλλάξει στάση.  

Ειδικότερα το Ποτάμι επικαλούμενο  τις δηλώσεις Ζάεφ σύμφωνα με  δημοσιεύματα  κυριακάτικων εφημερίδων να αμφιταλαντεύεται σχετικά με τη στάση που πρόκειται να κρατήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει «κοπεί» στα δυο.   Τα  δημοσιεύματα  έκαναν μάλιστα λόγο για διαπραγματεύσεις του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε ο πρώτος να πειστεί να αλλάξει την διαφαινόμενη στάση του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να φέρεται να του υπόσχεται ακόμα και θέση στο Επικρατείας του κόμματος.

Τα ερωτήμαστα του Γραφειου Τύπου του Πρωθυπουργού προς το Σταύρο Θεοδωράκη

«Mε ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δύο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Και συνεχίζει: «Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνον ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο, θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

Η απάντηση από το Ποτάμι και το Σταύρο Θεοδωράκη

Στο γραφείο του πρωθυπουργού ήρθε να απαντήσει με δήλωσή του ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος αφού παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, στις οποίες ο τελευταίος καλούσε την ελληνική κυβέρνηση «να ζητήσει από την ηγεσία της πΓΔΜ να δεσμευθεί επισήμως και με σαφήνεια και όχι απλώς με προφορικές δηλώσεις ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα», ενώ παράλληλα απέδιδε την μη κατανόηση της θέσης του κόμματος από την κυβέρνηση, στην κυριακάτικη ραστώνη.

Παράλληλα ο Σταύρος  Θεοδωράκης μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχολιάζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βρεθεί σε κανένα  ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά αναφορικά με την στάση του στη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών αρκέστηκε  να πει  ότι η στάση του Ποταμιού «θα  καθοριστεί  μόνο από το πως βλέπουμε το συμφέρον του τόπου»

 Ο Σταύρος Θεοδωράκης  χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ως αστειότητες, που αναφέρονται στα παλιά κόμματα» και στο πώς έχουν μάθει διάφοροι αναλυτές και δημοσιογράφοι να «θεωρούν την πολιτική ως ένα συνεχές παζάρι για τις θέσεις, για τις καριέρες», κάτι, που όπως, είπε δεν αφορά τον ίδιο και το Ποτάμι.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί» είπε και υπογράμμισε: «Το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα. Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς. Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους και κινούμαστε πάντοτε με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Θα πρέπει – και σε αυτό θα επιμείνουμε – να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό και με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευτούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή, όταν έρθει η ώρα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την στάση που θα κρατήσει στην  ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, περιορίστηκε  να δηλώσει ότι  «η στάση μας, λοιπόν, στη Βουλή, για όσους αναρωτιούνται, θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον – δεν είμαστε καλοί στα παζάρια- αλλά μόνον από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.