«Μαλαματίνα: ΜΑΤ και συλλήψεις για να σπάσει η απεργία

Με όπλο την αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι στην οινοποιία  ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων,  διαμαρτυρόμενοι για   τις διώξεις κατά συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και τις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους.

Σήμερα, βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο, βρίσκοντας και πάλι απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώθηκε ένταση και συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης και ο αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννης Νιβορλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr, οι συλλήψεις έγιναν με εντολή εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν ασκήθηκε η παραμικρή βία σε διευθυντικά στελέχη που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση

Την καταδίκη τους για τη σύλληψη των  συνδικαλιστών, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο απεργοσπαστικού μηχανισμού στην οινοποιία «Μαλαματίνα» είναι οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν την απεργία τους.

Νίκη στους εργάτες της #Μαλαματινα
Να στηρίξουμε το απεργιακό ταμείο τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν μέχρι τέλους
GR1001108390000083900230513
(Εθνική Τράπεζα, Σωματείο Μαλαματίνα)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.