Μαλαματίνα: Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς – Πέντε τραυματίες

Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στην απεργιακή φρουρά της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τώρα, με σκοπό να περάσει την πύλη του εργοστασίου το λεωφορείο με τους απεργοσπάστες.
Από την επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες εργαζόμενοι από χημικά και ξυλοδαρμούς. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας μέσα από το ασθενοφόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Γ. Φραγγίδης πάνω από 7 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους για να σπάσουν στην απεργία και πώς ο ίδιος και άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία!Με χτύπησαν με την ασπίδα και με κλότσησαν στο πόδι, με έριξαν κάτω και τώρα δεν μπορώ να περπατήσω», είναι η μαρτυρία άλλου τραυματία από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». «Μας έριχναν χημικά δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» είπε. 

Όμως ούτε με τα ΜΑΤ, ούτε με τα χημικά, ούτε με το όργιο καταστολής κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση στην πύλη του εργοστασίου.
 
Νίκη στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.