Μακραίνει η λίστα αναμονής στις ΜΕΘ- Οργισμένη ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών

Κορονοϊός: 508 διασωληνωμένοι, 55 νεκροί και 6.862 νέα κρούσματα χθες Σάββατο στην Ελλάδα- 249 νέα κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα και 102 στη Φθιώτιδα- Μακραίνει η λίστα   αναμονής  για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Ράντζα, ελλείψεις, αναστολές λειτουργίας κλινικών, θάνατοι διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, απουσία επαρκούς προσωπικού και υπερκόπωση των εργαζομένων, περιγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει όσα υπόσχεται από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ποτέ δεν υλοποίησε.

Μεγάλη διασπορά με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλά εργαστηριακά τεστ, αλλά και αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία είναι τα χαρακτηριστικά της εξέλιξης της πανδημίας τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Χθες καταγράφηκαν 6.862 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 1.491 στην Αττική, 1.194 στη Θεσσαλονίκη και 344 στη Λάρισα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 55, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 508 ασθενείς, εκ των οποίων το 83,3% ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με μία δόση. Αντίστοιχα χθες έγιναν 405 νέες εισαγωγές ασθενών.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας εμφανίζουν πληρότητα στις ΜΕΘ που αγγίζει το 100%, με διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σε χειρουργικές αίθουσες, κλινικές και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προχθές 99 ασθενείς –COVID και non COVID– ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, ενώ χθες το πρωί μόνο στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον 21 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη 2.000 δόσεις του φαρμάκου κατά της COVID-19 με μονοκλωνικά αντισώματα έχουν παραληφθεί  και βρίσκονται σε ειδικές μονάδες αποθήκευσης του ΙΦΕΤ και η χορήγησή τους θα αρχίσει άμεσα μόλις δοθεί η επίσημη έγκριση από τον ΕΜΑ ( Ευρωπαϊκό  Οργανισμό Φαρμάκων)  για την κυκλοφορία του.

Παράλληλα με αυξημένους ρυθμούς εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Προχθές πραγματοποιήθηκαν 55.998 εμβολιασμοί έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 14.129 αφορούσαν πρώτη δόση και 36.200 αναμνηστική.

Νοσοκομειακή γιατροί:«Να αναλάβουν τώρα τις εγκληματικές τους ευθύνες»

Οργισμένη είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί και στατιστική! Να αναλάβουν τώρα τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις ζωές που χάνονται», σημειώνοντας ότι πάλι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη με πέρυσι σε βάρος των ασθενών.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή που με ευθύνη της Κυβέρνησης και των Διοικήσεων όχι απλά παρέμειναν αλλά διογκώθηκαν. Το τελευταίο παράδειγμα της μετατροπής του ΓΝΘ Αγ. Παύλου σε μονοθεματικό νοσοκομείο για ασθενείς Covid, αφήνοντας όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη χωρίς νοσοκομείο για όλες τις άλλες παθήσεις, είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της μη λήψης των αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας», σημειώνουν και επισυνάπτουν έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.