Μαζική φοιτητική πορεία και άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο (video)

Φοιτητές Νοέμβρης 2014: Χούντα δεν γνωρίσαμε μα ούτε και Δημοκρατία…

(φωτο Μάριου Λώλου)

Χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας  για την χουντική, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της αστυνομίας και του Φορτσάκη να αποκλείσει τις πανεπιστημιακές σχολές. Υπολογίζονται σε 5.000 περίπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαδήλωσαν από το Πολυτεχνείο και τα Προπύλαια έως την πλατεία Συντάγματος και από εκεί πάλι στο Πολυτεχνείο για τη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων.

Στο Πολυτεχνείο η πορεία των φοιτητών, δέχτηκε άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ  με ρίψη χημικών, κρότου λάμψης και ξύλο κατά την είσοδό τους. Εκατοντάδες εγκλωβίστηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί χτυπούσαν με ασπίδες και γκλοπ όσους προσπαθούσαν να φύγουν. Αρκετοί κατάφεραν να φύγουν από την πύλη της Τοσίτσα και έκαναν πορεία μέχρι την πλατεία Βικτωρίας όπου και διαλύθηκαν.

 Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.   Στο συλλαλητήριο καλούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ,  ενώ  στις 2 το μεσημέρι κινητοποίηση στα Προπύλαια πραγματοποιούν και οι καθηγητές ενάντια στην εθελοντική εργασία και με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ερασιτεχνικό και το παραθέτουμε αμαντάριστο. Καταγράφει την στιγμή της επίθεσης και της βίας των ματ ενάντια στους  διαδηλωτές

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.