Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση απέναντι στη φιέστα της «Χρυσής Αυγής» στην πλ. Ρηγίλλης

Μαζικ΄ή  αντιφασιστική συγκέντρωση λαμβάνει αυτή την ώρα χώρα στην πλατεία Ρηγίλλης ενώ η ναζιστική φιέστα  της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στην Αθήνα, με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων, βγάζει στους δρόμους  αντιφασιστικές οργανώσεις, κινήματα της Αριστεράς και συνειδητοποιημένους πολίτες.

 Έντονες αντιδράσεις από αντιφασιστικές οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει  το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ  με τη σύμφωνη γνώμη  του Δήμου Αθηναίων έδωσε άδεια  για συγκέντρωση  στην εγκληματική οργάνωση » Χρυσή Αυγή» ,τη στιγμή μάλιστα  που η κυβέρνηση  προτίθεται να μπλοκάρει νομοθετικά  την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις  προσεχείς εκλογές.

Οργανώσεις και συλλογικότητες κάλεσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης  για  «ακύρωση της ετήσιας προσπάθειας φασιστικής και εθνικιστικής φιέστας στην επέτειο των Ιμίων».

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι  η «Χρυσή Αυγή» μπορεί να κάνει συγκέντρωση, καθώς αυτή δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί.

«Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης» απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης στις αντιδράσεις και τα σχετικά δημοσιεύματα. «Επιπλέον ο δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ενώ η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης συνεχίζεται από τις 16:00 με διαρκώς και περισσότερο κόσμο, πληροφορούμαστε ότι ένα πούλμαν με φασίστες από τη Θεσσαλονίκη έχει σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση υπό την επιτήρηση της αστυνομίας

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Δήμος Αθηναίων έδωσε άδεια συγκέντρωσης στη φασιστική φιέστα που επιχειρούν να διοργανώσουν κάθε χρόνο Χρυσαυγίτες και άλλες φασιστικές ομάδες στην επέτειο των Ιμίων.

Ο λαός δεν θα επιτρέψει τις φασιστικές φιέστες των εγκληματικών οργανώσεων!
Ούτε σπιθαμή γης!

Η αντιφασιστική συγκέντρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες καθώς η φασιστική συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 19:00.
Όλοι/ες στην πλ. Ρηγίλλης. Η φασιστική συγκέντρωση θα ακυρωθεί!
#ΜένουμεΕνεργοί #antireport

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.