Μαζική έξοδος εκδρομέων για το Πάσχα- Ουρές χιλιομέτρων στις Εθνικές οδούς

Κορυφώθηκε σήμερα η έξοδος για τις πασχαλινές διακοπές  με αποτέλεσμα στο εθνικό οδικό δίκτυο  να  παρατηρούνται ουρές χιλιομέτρων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Από την ενημέρωση της Τροχαίας, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Παράλληλα ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας. Μάλιστα ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης είναι πως ενώ στο σημείο λειτουργούν 25 ταμεία στα διόδια στο ρεύμα εξόδου  η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών. Ωστόσο νωρίτερα οδηγοί για να φτάσουν στη Θήβα χρειάστηκαν 1.5 ώρα για να καταφέρουν διανύσουν 90 χιλιόμετρα.

Την Μεγάλη Πέμπτη πάντως μέχρι τις 21:00 το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Όλη η δύναμη της Τροχαίας  είναι από το πρωί στους δρόμους ενώ η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στα εθνικά δίκτυα μέχρι τις 16:00.

Μαζικής έξοδος με λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα, πλοία

Στα ΚΤΕΛ, ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, καθώς σχεδόν όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Ανάλογη είναι η εικόνα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα περισσότερα δρομολόγια από τον σταθμό Λαρίσης να αναχωρούν με πολύ μεγάλη πληρότητα.

Ταυτόχρονα, έκτακτες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πολύ έντονη είναι ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Από τον Πειραιά, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα, ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.