Μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα  σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κατά του νόμου Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως για τα πανεπιστήμια και ενάντια στην αστυνομική καταστολή της Δευτέρας στο ΑΠΘ.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές». «Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!», «Θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας!», «Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!» είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των συγκεντρωμένων φοιτητών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές, αφού συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, κρατώντας πανό συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, μαζί με σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα, που στην πόλη πραγματοποιούνται αντίστοιχες κινητοποιήσεις, ενώ, σημειώνεται ότι, αναβλήθηκε και σήμερα η απολογία των 31 συλληφθέντων φοιτητών, καθώς, από την Εισαγγελία αποσύρθηκε η σημερινή δικάσιμος με βάση την ΚΥΑ και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις σήμερα (25/2) στην Αθήνα.  Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Οι φοιτητές είπαν «όχι» στην παρουσία ειδικής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ενώ  διαμαρτυρήθηκαν για την καταστολή και τις προσαγωγές φοιτητών πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ. 
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στην περιοχή ενώ έκλεισαν και σταθμοί του μετρό. 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Πάτρα, αλλά και στα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Πρέβεζα και την Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται πως, μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 10 Μαρτίου, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.