Έκκληση του Γιάνη Βαρουφάκη στον Πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία και να ενεργήσει άμεσα στην υπόθεση της παράνομης μεταγωγής του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας διαμαρτυρόμενος για την άδικη αντιμετώπισή του. έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Να ανακληθεί η μεταγωγή και να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των φυλακών» ζητάει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

O γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με μήνυμα του απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με τις εκκλήσεις ακαδημαϊκών, πολιτικών, φορέων, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη, και ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ενεργήσει άμεσα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη σε πειθαρχικό κελί των φυλακών Γρεβενών στη βάση κάποιας αόριστης αναφοράς για δήθεν “αξιόπιστες πληροφορίες” αναφορικά με θέματα ασφάλειας, όταν όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική αιτία. Καθώς ο Βασίλης Δημάκης διώκεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να συμμετάσχει σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Θέλετε να είστε ο πρωθυπουργός που ανέχθηκε αυτή την καφκική αντιμετώπιση κρατουμένων που τόλμησαν να απαιτήσουν αυτό που το κράτος έπρεπε να έχει παράσχει;» αναρωτιέται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, τόσο για την υπόθεση του Β. Δημάκη, όσο και για την αποσυμφόρηση των φυλακών που παραμένει κενό γράμμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.