Μέχρι τη Μ. Τρίτη θα ψηφιστούν οι 120 δόσεις

Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχει ψηφιστεί απ’ την Ολομέλεια, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η πλειονότητα των οφειλετών θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και την αποπληρωμή σε ώς και 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές από την έναρξη του 2019.

Επιπλέον, στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξάρτητα αν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή εάν έχουν κλείσει ή όχι την επιχείρησή τους.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου της ΕΡΤ3 η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για την ένταξη και των εργοδοτικών εισφορών στη ρύθμιση των 120 δόσεων, διευκρίνισε πως για τους εργοδότες θα προβλέπεται έκπτωση 50% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ για την περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής η έκπτωση στις προσαυξήσεις μπορεί να φτάσει στο 100%, ανάλογα με την περίπτωση. Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην απεργιακή κινητοποίηση των διανομέων φαγητού επισήμανε πως εντός του μήνα, μαζί με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, θα είναι έτοιμη και η ρύθμιση που αφορά τα ζητήματα των εργαζομένων και την ασφάλεια τους, αλλά και την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.