ΜέΡΑ25: Κάλεσμα ενάντια στο νομοθέτημα της Κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων- Τρίτη 7/7 στα Προπύλαια

Η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και μέσα στο καλοκαίρι φέρνει προς ψήφιση ένα αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο χουντικής κοπής και έμπνευσης ώστε να περιορίσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Γνωρίζουν καλά στη ΝΔ ότι με τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει στη συνέχιση του μνημονιακού «μονοδρόμου» αναμένεται να υπάρξουν έντονες και μαζικές αντιδράσεις από μια κοινωνία που βιώνει στο πετσί της όλες αυτές τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, εδώ και μια δεκαετία.

Η προετοιμασία τους απέναντι στο κίνημα και τους δημοκρατικούς πολίτες έχει ξεκινήσει καιρό τώρα με την πολιτική της προληπτικής καταστολής. Από την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση με κάθε ευκαιρία στο φοιτητικό κίνημα (βλ. ΑΣΟΕΕ κλπ) μέχρι τις πλατείες, τα Εξάρχεια, τους πρόσφυγες, τον ευτελισμό και το ξεγύμνωμα των διαδηλωτών και ούτω καθεξής.

Παράλληλα τόσο η πρωτοφανής προμήθεια χημικών, δακρυγόνων, «αύρων» και εν γένει εξοπλισμών της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα ιδιώνυμα αδικήματα (από την εναντίωση στους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδιώνυμο της συμμετοχής σε «απαγορευμένη διαδήλωση» που φέρνει τώρα η ΝΔ), οι τρομονόμοι και η διεύθυνση «πρόληψης της βίας» που συστήνεται με το νομοσχέδιο για να προλαμβάνει μέχρι και την «ριζοσπαστικοποίηση» της κοινωνίας, όλα συνηγορούν στην επίταση της φτωχοποίησης και της ερημοποίησης που δρομολογεί ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περιορίσουν το συνταγματικό μας δικαίωμα να μπορούμε αυθόρμητα και χωρίς την προηγούμενη άδεια της εκτελεστικής εξουσίας (ΕΛ.ΑΣ. – ΠΡΟ.ΠΟ) να διαδηλώνουμε έναντι των πολιτικών επιλογών της εκτελεστικής εξουσίας (Κυβέρνηση), οι οποίες σε συμπαιγνία με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις, την τρόικα και την ολιγαρχία δίχως σύνορα, απεργάζονται για άλλη μια φορά ένα ζοφερό μέλλον για τον λαό μας.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα με την παρουσία των βουλευτών και των βουλευτριών του ΜέΡΑ25 αλλά και του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, την Νεολαία, τους Τομείς και τις τοπικές οργανώσεις μας, να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο) και την πορεία που θα ακολουθήσει ενάντια στο χουντικό νομοθέτημα της Κυβέρνησης.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το έκτρωμα. Να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί. Ακόμα κι αν περάσει δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τις αντιδραστικές διατάξεις του. Θα τους μείνει στα χαρτιά!

Όλοι και όλες την Τρίτη στα Προπύλαια

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.