ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση σαν τον κλέφτη κατέθεσε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό της έκτρωμα

Σχόλιο του ΜέΡΑ25 για την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου  για την επικουρική ασφάλιση:

Μέσα στη μαύρη νύχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αφορά την επικουρική ασφάλιση και τη μετατροπή της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα όπου θα υπάγονται υποχρεωτικά όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Το νομοσχέδιο είχε επιχειρηθεί να εισαχθεί νωρίτερα προς ψήφιση με την κυβέρνηση τελικά να υπαναχωρεί εξαιτίας των ενστάσεων της Ευρώπης λόγω του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού που δημιουργούσε από τη στιγμή που το κράτος θα εγγυάται το ύψος των συντάξεων των πολιτών.

Οι σκέψεις που υπήρχαν για την κάλυψη του κενού αυτού ήταν η εισαγωγή νέου φόρου. Φαίνεται πως οι ευρωπαϊκές ενστάσεις κάμφθηκαν προς το παρόν, το γεγονός όμως πως η μετατροπή αυτή θα δημιουργήσει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό παραμένει.

Πέρα από αυτό πρόβλημα όμως, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων γίνονται δώρο προς τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες είναι οι μόνες κερδισμένες του νομοσχεδίου, για α τις τζογάρουν στο βωμό του κέρδους.

Και αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή η κυβέρνηση επέλεξε να τη φέρει στη Βουλή εν μέσω θέρους μία μόλις εβδομάδα πριν η Βουλή κλείσει για να αποφύγει τις αντιδράσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως η ψήφιση του προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου όταν και η Βουλή ανοίξει ξανά σπάζοντας τη διαδικασία στα δύο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.