Λουκέτο βάζουν τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη: «Στον αέρα» εργαζόμενοι και μαθητές

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται εργαζόμενοι, γονείς αλλά και μαθητές στα  εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, τα οποία ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.

Η είδηση της αναστολής των εγγραφών για την ερχόμενη σχολική χρονιά και η σταδιακή επιστροφή των προκαταβολών χαρακτηρίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς ως το «κύκνειο άσμα» του σχολείου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν θα τελικά θα καταθέσει αίτημα αναστολής ή κατάργησης στο υπουργείο Παιδείας.

Με αυτό τον τρόπο, εκατοντάδες γονείς μένουν κυριολεκτικά στον αέρα αναζητώντας νέα σχολική στέγη για τα παιδιά τους. Σημειώνεται ότι στα εκπαιδευτήρια φοιτούν πάνω από 1.000 μαθητές.

Την ίδια στιγμή, οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί, διοικητικοί, φύλακες και οδηγοί των λεωφορείων δεν αντιμετωπίζουν μόνο το φάσμα της ανεργίας, αλλά παραμένουν εδώ και τρεις μήνες απλήρωτοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μερίδα εργαζομένων κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και κέρδισε στη δικαιοσύνη προσωρινή διαταγή  κατά του σχολείου εξασφαλίζοντας τις οφειλόμενες αποδοχές των δύο μηνών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ από το γραφείο του νομικού, Παλαιολόγου Παλαιολόγου, που ανέλαβε την υπόθεση, με την από 30 Ιουνίου 2020 προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκη Κρωπίας το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με τον διακριτικό τίτλο « ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ » υποχρεούται να πληρώσει σε εκπαιδευτικούς δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Απριλίου και Μάιου 2020.

Εν τω μεταξύ, μετά το αίτημα που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για την πειθαρχική δίωξη των νόμιμων εκπροσώπων και των διευθυντικών στελεχών των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, η Ομοσπονδία προχωρά σε προσφυγή προς το Υπουργείο Εργασίας .

Με την προσφυγή της η ΟΙΕΛΕ ζητά τη διασφάλιση της καταβολής των νόμιμων υποχρεώσεων της ιδιοκτησίας (μισθών, αποζημιώσεων) και, κυρίως, την απαρέγκλιτη τήρηση των ρυθμίσεων για τις καταγγελίες σύμβασης, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε και χθες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με το νομικό της επιτελείο για να αποφασιστεί, εάν θα υπάρξει νομική κίνηση για τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ιδιοκτησίας και Διεύθυνσης. Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι με επιστολή που εστάλη προς τη Διεύθυνση Ανατ. Αττικής επιχειρείται δολίως (με δέλεαρ δήθεν διορισμό στο δημόσιο) η μη σύννομη με την εκπαιδευτική νομοθεσία καταγγελία σύμβασης των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν κάθε αξίωση για αποζημίωση απόλυσης και οφειλόμενους μισθούς και επιπλέον να μηδενιστεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία τους.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.