Λαϊκή Ενότητα: Ελπιδοφόρα βήματα ενότητας στη μαζική εκδήλωση στο Studio

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Οργανώσεων που στηρίζουν την Πρωτοβουλία για την Ενωτική Κίνηση της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στις 19/12 στον κινηματογράφο Studio.

Η εκδήλωση που καλούσαν πολλές δυνάμεις, η Αναμέτρηση, η Αριστερή Ανασύνθεση, η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο πλαισιώθηκε με τη συμμετοχή πολύ μεγάλου εύρους οργανώσεων, αλλά και ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών του χώρου της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Επιβεβαιώθηκε ότι οι διαδικασίες ενωτικής συμπόρευσης μπορούν να συσπειρώσουν και να εμπνεύσουν ξανά τον κόσμο που αγωνίζεται και συνδέεται με τους αγώνες της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων συντάχθηκε με την αναγκαιότητα για την ενωτική και μετωπική συμπόρευση του χώρου της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα κινήματα, στους χώρους και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στις πολιτικές μάχες, δίνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Η μετωπική συμπόρευση της ριζοσπαστικής αριστεράς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πορεία, ήδη από καιρό αναγκαία και αυτονόητη για την επόμενη ημέρα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του κινήματος που μετρά επιτέλους βήματα.

Με μια τέτοια κατεύθυνση η ριζοσπαστική αριστερά ενωμένη και δυναμωμένη, μπορεί και πρέπει να απευθυνθεί στο σύνολο της αριστεράς για συνεργασία, με την αυτοτέλεια του κάθε χώρου, για να πετύχουμε όχι μόνο να αναπτερώσουμε την ελπίδα, αλλά και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση και τους συστημικούς καταθλιπτικούς συσχετισμούς που δημιουργεί η επίθεση Μητσοτάκη και ο εγκλωβισμός σε συστημικές επιλογές τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζονται ως δήθεν διέξοδος.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά θα συνεχίσει να συμβάλλει για τα επόμενα βήματα για την ενωτική πορεία και την πολιτική προοπτική του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς, που μπορεί να τονώσει  τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.