ΛΑΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της από διακομματική -Παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 09/05/2019, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27, Πλ. Κλαυθμώνος), για τον αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η ΛΑΕ καταγγέλει και για  την ανισότιμη μεταχείριση στην παρουσίαση της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρά το γεγονός πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ευρωβουλευτή (Νίκος Χουντής), κατήλθε ανεξάρτητα στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και έλαβε ποσοστό της τάξης του 2,9%.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με την «Ανυπότακτη Αττική» Μαριάνα Τσίχλη, η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα» Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» και δεκάδες στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συγκεντρωμένους και τις συγκεντρωμένες το γεγονός πως τα ρολά της εισόδου του υπουργείου Εσωτερικών ήταν κατεβασμένα, αστυνομικές δυνάμεις φύλασσαν την είσοδο, ενώ ακόμη χειρότερα, διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν πίσω από τα ρολά της εισόδου!

Ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, για τον οποίο ενημερώθηκαν ότι απουσίαζε ενώ γνώριζε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το διάβημα της Λαϊκής Ενότητας για τον αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Κατόπιν πιέσεων των συγκεντρωμένων, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης, δέχθηκε να συναντήσει τον επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ, έκανε την εξής δήλωση:

«Μία ευρεία αντιπροσωπεία του κόμματος μας, μαζί με την Αυγή Θεοδόση, υποψήφια Δήμαρχο Αθήνας και τη Μαριάνα Τσίχλη, υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, δυστυχώς όχι με τον Υπουργό, ο οποίος εσκεμμένα κατά τη γνώμη μας, απουσίαζε, αλλά με τον Γενικό Γραμματέα και να του υποβάλλουμε τη διαμαρτυρία μας.

Έντονη διαμαρτυρία μας, διότι δυστυχώς οδηγούμαστε σε εκλογές αντιδημοκρατικής εκτροπής και νόθευσης. Εκλογές για δύο και μόνο κόμματα, επιτρέψτε μου να πω και σημειώστε το και καταγράψτε το, εκλογές κομμένες και ραμμένες για δύο πολιτικές συμμορίες, του Αλέξη Τσίπρα και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης, ακραία νεοφιλελεύθερης ΝΔ.

Δύο κομματικές πολιτικές συμμορίες χωρίς ουσιαστικές διαφορές πολιτικής, οι οποίες ανταγωνίζονται απλώς για τις καρέκλες της εξουσίας και τα προνόμιά τους. Δύο κομματικές πολιτικές συμμορίες που καταστρέφουν τη χώρα και θα συνεχίσουν να την καταστρέφουν και μετά τις εκλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Διαμαρτυρηθήκαμε λοιπόν γιατί εμείς φιμωνόμαστε και μας πετάνε έξω, αυθαίρετα και παράνομα, από τη Διακομματική Επιτροπή, η οποία ρυθμίζει τα θέματα, τις διαδικασίες των εκλογών.

Εξηγήσαμε γιατί αυτός ο αποκλεισμός της Λαϊκής Ενότητας είναι εντελώς παράνομος, όπως είπα, και αυθαίρετος, διότι είμαστε ένα κόμμα που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές, με ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, πήραμε 2,9% και δεν εκπροσωπούμαστε στη Βουλή, εξ αιτίας ενός καλπονοθευτικού νόμου, διότι επίσης έχουμε ευρωβουλευτή και επομένως θεσμική εκπροσώπηση.

Και επίσης, και το κυριότερο, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μία αδιάλειπτη, συνεχή πολιτική και κινηματική παρουσία σε όλα τα μέτωπα, με πρωτοποριακό, επιτρέψτε μου να πω, ρόλο. Δεν είναι δυνατόν, επομένως, η ΛΑ.Ε να αποκλείεται από τη Διακομματική Επιτροπή.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το κόμμα να αποκλείεται από την ΕΡΤ και σχεδόν από όλα τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν είναι δυνατόν να διωκόμαστε και να οδηγούμαστε σε εκλογές με διωκόμενο, με πέντε δικογραφίες, τον Γραμματέα του κόμματος και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε αλλά και αγωνιστές του κινήματος. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ως υπόδικοι να οδηγούμαστε στις εκλογές, λες και η Ελληνική Δημοκρατία προσομοιάζει με τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτυρηθήκαμε, δεν εισακουστήκαμε όμως, από το Υπουργείο και την κυβέρνηση, που επιμένουν αντιδημοκρατικά στον αποκλεισμό μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα αντιδράσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πρώτα από όλα, θα προχωρήσουμε σε κινηματικές αντιδράσεις αλλά θα προχωρήσουμε, επίσης, σε αγωγές και σε μηνύσεις. Αγωγές και μηνύσεις στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. Στον πρωθυπουργό, στην υπουργό Δημοσίας Τάξης, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την δικαστική αυθαιρεσία που γίνεται σε βάρος μας, στους υπεύθυνους του Τμήματος Προστασίας, όπως το λένε, του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ένα μετεμφυλιακό τερατούργημα, το οποίο αναβιώνει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτές τις καταστάσεις, είμαστε παρόντες, το ευρωψηφοδέλτιό μας, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, θα δώσει τη μάχη και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά και θα έχουμε επιτυχία με ισχυρή ΛΑ.Ε στην Ευρωβουλή, όπως θα πάνε καλά και όλα τα ψηφοδέλτια που στηρίζουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και πρώτα απ’ όλα βεβαίως στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας».

Όσον αφορά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε σε απάντηση των καταγγελιών μας, δεν αξίζει, με όσα απαράδεκτα αναφέρει, ούτε τον σχολιασμό μας.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής».

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» είναι:

  1. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα): πρ. Βουλευτής Β’ Θες/νίκης, πρ. έμπορος γεωργικών εργαλείων, Επανομή, Κεντρική Μακεδονία
  2. Αντωνιάδης Αλκιβιάδης (Άλκης): Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στα θέματα της ΕΕ, Θεσσαλονίκη (ζει στις Βρυξέλλες)
  3. Αρχοντής Χαρίλαος: Αγρότης-Συνδικαλιστής, Λάρισα
  4. Βουτσινά Αυγή: Ακτιβίστρια – μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος, Αττική
  5. Γρηγοριάδης Εμμανουήλ (Μανώλης): Γιατρός, Αττική
  6. Δρίτσας Σπυρίδων: Νέος εργαζόμενος, χειρουργός, συνδικαλιστής ΕΙΝΑΠ και ΙΣΑ, μέλος του συντονιστικού συνελεύσεων και καταλήψεων του 06-07, Αθήνα
  7. Ελευθεριάδης Σέργιος: Γιατρός-οστεοπαθητικός, ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ
  8. Θανοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα): πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την κοινωνική πολιτική,  περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εκπαιδευτικός  ειδικής αγωγής, Αττική
  9. Καλιγιάννη Μπαδογιάννη Λουκία: Κτηματομεσήτρια, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ν.Χανίων
  10. Καλύβης Αλέξανδρος (Αλέκος): πρ. Αναπλ. πρόεδρος ΓΣΕΕ, Αττική, συνταξιούχος τραπεζικός
  11. Κοζαδίνος Εμμανουήλ (Μανώλης): Γιατρός, εργάζεται στο Παρίσι, μέλος του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» και της Ανυπότακτης Γαλλίας
  12. Κορασίδου Δέσποινα (Πένυ): Έμπορος, μέλος της επιτροπής Χαλανδρίου-Αγ. Παρασκευής κατά των πλειστηριασμών, Αττική
  13. Κουβελάκης Ευστάθιος (Στάθης): καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
  14. Κωνσταντάκης Αριστείδης (Άρης): Δικηγόρος, Αττική
  15. Κωνσταντακόπουλος Δημήτριος: Δημοσιογράφος, Αττική
  16. Μαντάς Παναγιώτης: Γιατρός – Διευθυντής του ΕΣΥ, Κοινωνικό Ιατρείο Ίλιον, Αττική
  17. Μαυρέλος Βασίλειος: πρ. μέλος Διοίκησης ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός, με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο, Χίος, Βόρειο Αιγαίο
  18. Μήτση Μαρία: Εκπαιδευτικός Μ.Ε. Ιδιωτικού Τομέα, Γενική Γραμματέας του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καλαμάτα
  19. Μπάνι – Πασούνι Στυλιάνα: Μέλος της Αλβανικής κοινότητας, εκπαιδευτικός, Αττική
  20. Μπαρσέφσκι Μαρία Άννα: Μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος για τα δικαιώματα και του αντιρατσιστικού κινήματος, Αττική
  21. Μπόλαρη Μαρία: πρ. Βουλευτής Α’ Αθήνας, Αττική
  22. Νίκα Φωτεινή: Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια-Ιδιωτική Υπάλληλος, Πειραιάς, Αττική
  23. Ορφανίδης Αναστάσιος Παναγιώτης: Αγρότης, Συνδικαλιστής, Καβάλα
  24. Παπαδημητρίου Γεσθημανή (Μάνια): Ηθοποιός, Σκηνοθέτης Αθήνα, Αττική
  25. Παπαδόπουλος Ιωσήφ (Σήφης): Υπάλληλος περιφέρειας, Γεωλόγος Μηχανικός, μέλος του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Πέλλα, Κεντρική Μακεδονία.
  26. Περαντζάκης Βασίλειος: Προγραμματιστής-Αναλυτής, Αττική
  27. Πετροπούλου Πηνελόπη: Οδοντίατρος, Αττική
  28. Πριμικήρης Αναστάσιος: Πολιτικός επιστήμονας – Διεθνείς σχέσεις, εργάζεται στη Ρώμη, Ιταλία
  29. Σαπάροβα – Μπατίρ Ναταλία: Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας των καταγόμενων από την πρώην ΕΣΣΔ και ευρισκόμενων στην Ελλάδα, Αττική
  30. Σαραφιανός Δημήτριος: Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Αττική
  31. Σιγάλας Αντώνιος: Μαθηματικός, τενόρος, ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Αττική
  32. Σκιαδόπουλος Αριστείδης (Άρης) Κωνσταντίνος: Δημοσιογράφος, Αττική
  33. Σκούμας Αθανάσιος: Δικηγόρος, πρ. βουλευτής Βοιωτίας, πρώην δήμαρχος Θήβας, Θήβα, Στερεά Ελλάδα
  34. Σπανού Δέσποινα: πρ. Αντιπρ. ΑΔΕΔΥ, νομικός, Αττική
  35. Σταυρακάκης Χρήστος: Αρχιτέκτονας-πολεοδόμος ΕΜΠ, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το διάστημα 2007-2014, Αττική
  36. Σταυροπούλου Αναστασία: Νέα εργαζόμενη, δικηγόρος, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το 06-07, Αττική
  37. Στηροκλέας Βασίλειος: Εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ
  38. Σωτηριάδη Κωνσταντίνα: Νέα εργαζόμενη, σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων, μέλος του φοιτητικού κινήματος το 06-07, Αττική
  39. Τόλιος Ιωάννης: Διδάκτωρ οικονομολόγος, συντονιστής ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ», Αττική
  40. Φλαμιάτος Διονύσιος: Οικονομολόγος, μεταπτυχιακός φιλόλογος, μέλος της επιτροπής «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», Αττική
  41. Χαλαστάνη Βασιλική: Μέλος του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών, Καρπενήσι, Στερεά Ελλάδα
  42. Χουντής Νικόλαος: Ευρωβουλευτής  της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και υπουργός, Αττική.

ΠΗΓΗ:www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.