Κ. Μανιάτης: Απαξιώνουν τον ΔΕΔΔΗΕ για να τον πουλήσουν ενώ πληθαίνουν τα golden boys και όχι οι τεχνικοί

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΔΕΔΔΗΕ, τα golden boys αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Τις τελευταίες ώρες πάνω από 200.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα αλλά σιγά σιγά βελτιώνεται η κατάσταση σε σχέση με χθες το βράδυ (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη που τόνισε ότι μεθοδεύεται η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ ενώ παράλληλα αντί να προσλαμβάνονται τεχνικούς ολοένα και πληθαίνουν τα golden boys.

«Τις δομές δεν πρέπει να τις αφήνουμε στην τύχη τους. Είναι λάθος να απαξιώνουμε τις κρατικές δομές και να επικρατούν οι προσωπικές και πολιτικές επιλογές. Όταν ασχολούμαστε πώς να απαξιώσουμε τον ΔΕΔΗΕ, πώς να δημιουργήσουμε για να τον ξεπουλήσουμε προκύπτουν αυτά τα φαινόμενα. Τον έχουμε αφήσει χωρίς προσωπικό. Έχουν φύγει με σύνταξη τα τελευταία χρόνια πάνω από 600 άτομα και γι’ αυτό καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. Είχαμε τον κ. Χατζηδάκη πριν ενάμιση χρόνο, όταν έφτιαξε το νομοσχέδιο και μας έλεγε ότι θα φέρουμε προσωπικό, θα ενισχύσουμε με προσλήψεις και τον ΔΕΔΔΗΕ. Το μόνο που είδαμε είναι να έχει γεμίσει η ΔΕΗ με golden boys, με χρήματα από 5.500 – 300.000 ευρώ, και να μην έχουμε πάρει ούτε έναν τεχνικό, ούτε έναν εναερίτη των 550 ευρώ».

Όσο για την ευθύνη σχετικά με το κομμένο ρεύμα των τελευταίων 24ωρων λόγω της κακοκαιρίας είπε: «Την ευθύνη για το κομμένο ρεύμα την έχουν και οι ιδιώτες και ο Δήμος και το Δασαρχείο και η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια και ο ΔΕΔΔΗΕ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκείνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εναερίτες που κάνουν τη δουλειά τους και το μόνο μέλημά τους είναι να φέρουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το ρεύμα σε κάθε σπίτι».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.