Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία για Στουρνάρα-«Απαραίτητα» νέα επώδυνα μέτρα

Κουρελόχαρτο για τον Στουρνάρα η προγραμματική συμφωνία Σαμαρά και Βενιζέλου, που με μια δήλωση την αποδομεί πλήρως, εκθέτει τους δύο αρχηγούς και δηλώνει πως τα νέα μέτρα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Παράλληλα δεν φαίνεται να σκέφτεται την απεμπλοκή από το μνημόνιο, ενώ η έξοδος της χώρας στις αγορές φαντάζει σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στα Νέα, ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση» και προσθέτει ότι αν πάμε στο «κανένα μέτρο» θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.

Με τη δήλωση του αυτή αποκαλύπτει και την πραγματική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς οι κόκκινες γραμμές του κ.Σαμαρά δεν υφίστανται και ο στόχος για περαιτέρω κούρεμα του χρέους εμφανίζεται αντιπαραθετικός στην έξοδο στις αγορές.

«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. της τρόικας» υπογραμμίζει και σημειώνει ότι «αυτά τα 500 εκατ. ευρώ όμως από κάπου θα πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του κενού οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν».

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ.Στουρνάρας προαναγγέλει όμως νέα οριζόντια μέτρα, καθώς όπως τονίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση που αποδεικνύεται καλά πληροφορημένη, τα νέα μέτρα θα έρθουν από μειώσεις σε συντάξεις και τα μηδενικά εφάπαξ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων και ότι αυτά που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας είναι ήδη ψηφισμένα. Ανάλογη αντίδραση αναμένεται και από το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς ο υπουργός Οικονομικών δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση, ανατρέποντας πλήρως τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά.

http://www.alterthess.gr

 

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.