Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο – Δείτε ζωντανά

Mε την αντιπολίτευση να επιμένει για «εμπαιγμό του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας» λόγω της πληθώρας των διατάξεων και των τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα.

 Τα 232 άρθρα του πολυνομοσχεδίου που η κυβέρνηση έσπευσε να φέρει προς ψήφιση σε θερινό τμήμα, αφορούν αρμοδιότητες έξι διαφορετικών υπουργείων!

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει το σύνολο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ. Το νομοθέτημα έχει εισαχθεί στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας και θα ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης.

Υποστηρίζοντας πως οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν προϊόν διαβούλευσης και συμφωνίας σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου «και όχι πρωτοβουλία ενός ή δύο μελών της κυβέρνησης» ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, απηύθυνε έκκλησή προς όλα τα κόμματα «να συμβάλουν στη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Παρά την πεποίθηση που εξέφρασε για την «ανάπτυξη της οικονομίας» με καταγεγραμμένα τα συμπεράσματα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που προοιωνίζονται τρίτο μνημόνιο, αλλά και το κοινό ανακοινωθέν των δανειστών με το οποίο προανήγγειλαν ήδη την παράταση της έκτακτης εισφοράς και την κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων καταβολής του ΦΠΑ, ο υπουργός δήλωσε:

«Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση ως χώρα, κινούμαστε σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να δούμε τι επιλογές έχουμε. Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Τον λογαριασμό εμείς οι ίδιοι τον πληρώνουμε και πρέπει να προσέχουμε».

Διαβάστε τι περιλαμβάνει αναλυτικά εδώ.

Παρακολουθήστε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.