Κορονoϊός: 38 νέα κρούσματα, τρεις συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα-Νέα έκτακτα μέτρα

Τριάντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας- Τρεις συνολικά οι νεκροί- Νέα έκτακτα μέτρα- Πανικός και επιδρομή ττου κόσμου στα supermarket  την πρώτη ημέρα των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

Σύμφωνα με τον  κ. Τσιόδρα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 228. Απ΄αυτούς 57 ασθενείς νοσηλεύονται, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δε θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών. Τα 22 από τα νέα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ενώ η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στην Αθήνα.

Δυο ακόμη θάνατοι από τον κορονοϊό

Νωρίτερα το πρωί, ανακοινώθηκαν δύο ακόμη θάνατοι που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού με τους νεκρούς συνολικά στη χώρα μας να φτάνουν τους τρεις.

Πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο τρίτος νεκρός από τον Covid-19 στην Ελλάδα είναι 67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα ήταν ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης. Ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε.

Νέα έκτακτα μέτρα  αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Άδειασαν τα ράφια στα supermarket

Από την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊόο πανικός είναι  η βασική λέξη που περιγράφει την συμπεριφορά του κόσμου που συνωστίζεται στα super market.

Γάλα εβαπορέ, χλωρίνη, ζυμαρικά, απολυμαντικά, αλεύρι, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, ξύδι, πατατάκια, χαλβάς, φιστίκια, φρυγανιές, ψωμί του τοστ, όσπρια, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ακόμα και αυγά και πορτοκάλια- αυτά είναι τα προϊόντα που  έχουν  μεγάλη ζήτηση και εξαφανίζονται από  από τα ράφια των super market. Σα να μην έφτανε αυτό, υπάλληλος καταστήματος μας είπε ότι ειδικά λόγω έλλειψης αντισηπτικών υπάρχουν περιστατικά όπου ο κόσμος αγοράζει μέχρι και … βότκα για να τη χρησιμοποιήσει σαν μέσο αντιηψίας. Τα παραπάνω δείχνουν ότι το κοινό συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή σαν να βρισκόμαστε σε πόλεμο .

Την ίδια στιγμή, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μετά τις αναφορές για τον πανικό που σημειώνεται από χτες στα super market, επέστησε την προσοχή του κοινού να μη συχρωτίζεται σε αυτά τα καταστήματα, σε καμία των περιπτώσεων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας προϊόντων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.