Κορονοϊός:11 νέα κρούσματα – 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη

Στην ανακοίνωση 11 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Στους 134 οι θάνατοι- 4 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ακόμη ανακοινώθηκαν άλλοι 4 καταγεγραμμένοι θάνατοι και 134 θάνατοι συνολικά στη χώρα.

Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για  σταδιακή άρση των μέτρων

Με τη σκέψη να απευθύνει το μήνυμά του προς τους πολίτες την Τρίτη – και όχι αύριο το απόγευμα – κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τους λοιμοξιωλόγους και τα στελέχη του για το «στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης».

Ένα από τα βασικά «κλειδιά» για την αργόσυρτη επιστροφή τις οικονομικές – κοινωνικές δραστηριότητες είναι οι υγειονομικοί όροι, που θα τεθούν για την επαναλειτουργία τους, δηλαδή οι συγκεκριμένες οδηγίες των ειδικών για τα μέτρα προστασίας σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Πάντως φαίνεται πως θεωρείται πια «κλειδωμένη» η 4η Μαΐου για την κλιμακωτή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας (άνοιγμα εμπορικών, κομμωτηρίων, περισσότερα δρομολόγια στο μετρό κ.λπ.), ενώ το δυναμικό πλάνο θα εφαρμόζεται ανά 15ήμερο, με αναγκαστικούς κύκλους άρσης – επιβολής μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιπλέον παραμένει η πρόθεση να ανοίξουν όλα τα σχολεία, διαδοχικά, με αρχή την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και τελευταία τα Δημοτικά. Στο πρώτο κύμα χαλάρωσης θα ενταχθούν, όπως όλα δείχνουν, και αθλητικές δραστηριότητες με περιορισμούς ενώ ο επαγγελματικός αθλητισμός θα  αρχίσει σε δεύτερο στάδιο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.