Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 συνολικά στην Ελλάδα. Στο εξής θα ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο να ανακοινώνει 31 νέα σε σύνολο 418. Τα πραγματικά κρούσματα υπολογίζονται σε 2-3 χιλ. Τεστ θα γίνονται μόνο σε εκείνους που  χρειάζονται νοσηλεία ενώ στο εξής θα ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 31. Τα συνολικά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 418. Από αυτά τα 64 είναι απροσδιόριστης προέλευσης.

Συνολικά 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα επίσης έχουν γίνει 6000 έλεγχοι.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Οπως είπε ο Σ. Τσίοδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά νέα από  Κίνα και Γαλλία για θεραπεία. Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας αναφέρθηκε σε νέα φάρμακα που δοκιμάζονται ανά τον κόσμο, όπως στην Κίνα και που δείχνουν αποτελέσματα σε λίγες ημέρες καθώς και σε σχήματα φαρμάκων που χορηγούνται και σε ελληνικά νοσοκομεία.

Ερωτηθείς ειδικά για την χλωροκίνη,  η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία) που άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως είναι ένα ευρέως γνωστό φάρμακο για την μαλάρια (ελονοσία).

Σχετικά με τα τεστ ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια απλά θα γίνεται σε εκείνους που εμπίπτουν στα κριτήρια και χρήζουν νοσηλείας, σε επαγγελματίες υγείας και ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων σε κλειστό χώρο , με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.