Κορονοϊός: 151 νέα κρούσματα- Lockdown στον Πόρο- Αγωνία και για τη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη ετοιμότητα στις αρχές, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία μετά την αύξηση στα κρούσματα από τον κορονοϊό ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Πόρο. Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά – Τσιόδρα για τη Θεσσαλονίκη. Lockdown στον Πόρο με 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ειδικότερα,  151 νέα κρούσματα στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 

Από αυτά τα μόνο τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.
1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Σήμερα, 7/8/2020 δηλώθηκαν 151 επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

-επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
-σαράντα έξι (46) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
-τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
-δύο (2) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-ένα (1) στην Π.Ε. Κορινθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας
-ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας
-δεκαεπτά (17) στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.
-ένα (1) στην Π.Ε. Ημαθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου
-τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας
-δύο (2) στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
-ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης
-έξι (6) στην Π.Ε. Λάρισας
-ένα (1) στην Π.Ε. Λέσβου
-τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας
-τέσσερα (4) στην Π.Ε. Πέλλας
-ένα (1) στην Π.Ε. Πιερίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ροδόπης
-ένα (1) στην Π.Ε. Σερρών
-ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων
-ένα (1) στην Π.Ε. Φθιώτιδας
-δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας
-ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.

Στο τραπέζι lockdown στη Θεσσαλονίκη για τα κρούσματα

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής 7/8 είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά για την αύξηση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Όσο τα κρούσματα συνεχίζονται τόσο πιο κοντά είναι το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Τέτοια μέτρα. φέρουν οι πληροφορίες να  έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης.

Αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπενταύγουστο, περίοδος που επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη.

Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα ματαίωσης της ΔΕΘ, στην οποία έχει προβλεφθεί να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν πάντως σκέψεις για μειωμένη κυβερνητική συμμετοχή αποστολών από την Αθήνα ώστε να περιοριστούν τυχόν φαινόμενα συνωστισμού.

Όλα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές. Επισημαίνεται ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Lockdown στον Πόρο

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στον Πόρο μετά το lockdown στο οποίο βρίσκεται ως απόρροια της μαζικής για το μέγεθος του νησιού εμφάνισης κρουσμάτων του κορωνοϊού. Μάλιστα τα νεότερα δεδομένα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 κρούσματα

Επίσης, αναμένονται αποτελέσματα για 130 ακόμη δείγματα. Όπως είπε ο δήμαρχος, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, προσπάθησαν να κάνουν τεστ σε όσους περισσότερους κατοίκους μπορούσαν. Αλλά υπήρχε χαλαρότητα και εκτός από το Δήμο δεν υπήρχε άλλη αρχή που να επιβάλλει μέτρα.

Ανησυχία και στη Μύκονο

Έντονη ανησυχία, ανάλογη με αυτή που υπάρχει για τον Πόρο και οδήγησε σε τοπικά περιοριστικά μέτρα, έχει σημάνει για την Μύκονο.

Αρχικά βρέθηκε θετική μία υπάλληλος στο Alemagou, το οποίο είναι από τα πιο γνωστά beach bar του νησιού, όμως στη συνέχεια προέκυψαν άλλα 6 κρούσματα από υπαλλήλους της επιχείρησης. Σήμερα στο δημοφιλές νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.