Κορονοϊός: Εισαγόμενα τα 9 από τα 20 κρούσματα του τελευταίου 24ώρου

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τα περιφερειακά της αεροδρόμια, καθώς και τα σύνορά της σε περαιτέρω χώρες από την 1η Ιουλίου, ωστόσο την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο εντοπισμός κρουσμάτων που φτάνουν με πτήσεις από το εξωτερικό. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα 9 κρούσματα από τα 20 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (Τρίτη), είναι «εισαγόμενα» και είναι ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπορικές πτήσεις στη χώρα μας.

Τα υπόλοιπα είναι: 4 από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 2 από Αττική, 2 από Καστοριά, 1 από Κοζάνη, 1 από Σύρο και 1 από Λάρισα). Σημειώνεται πως σχεδόν καθημερινά ανακοινώνονται κρούσματα από ταξιδιώτες που έρχονται με πτήσεις από το εξωτερικό (π.χ. 8 ήταν το περασμένο Σάββατο, 7 την περασμένη Παρασκευή κτλ.).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας.

  • Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20.
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3409 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.
  • Καταγράφεται ένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι.
  • Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).
  • Από το σύνολο των 3409 κρουσμάτων, 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
  • Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων οι έλεγχοι των τουριστών για τη νόσο Covid-19 είναι δειγματοληπτικοί κι όχι καθολικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται με το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.