Κλειστός ο σταθμός Λαρίσης- Απαγόρευσαν σε πρόσφυγες να ταξιδέψουν

Κλειστός από αστυνομικές δυνάμεις είναι αυτήν την ώρα ο Σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα, ενώ όλα τα δρομολόγια των τρένων έχουν ακυρωθεί, καθώς στον χώρο βρίσκονται πρόσφυγες, σχεδόν όλοι με εισιτήριο, στους οποίους δεν επετράπη να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στα σύνορα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Αυτήν την ώρα, όλα τα δρομολόγια έχουν ακυρωθεί, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας δεν επιτρέπουν την είσοδο στον Σταθμό Λαρίσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. υπάρχει «αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων λόγω κατάληψης μεταναστών»

Η ανακοίνωση της ΤΡΕΝΟΣΕ

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα 5 Απριλίου, από τις 10 το πρωί, λόγω κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον ΣΣ Λαρίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών. Κατά συνέπεια, έχει ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Πέμπτη το βράδυ, στον σταθμό Λαρίσης  βρίσκονταν μαζεμένοι γύρω στους 200 πρόσφυγες έτοιμοι για αναχώρηση με το δρομολόγιο των 23.55’. Άντρες όλων των ηλικιών αλλά και γυναίκες με μωρά στα καροτσάκια περίμεναν να επιβιβαστούν στο τρένο για τη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα να προσεγγίσουν έπειτα μαζικά τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία με τα πόδια. Στον σταθμό υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία. Στις 24.15’ ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το δρομολόγιο των 23.55’ ακυρώνεται ενώ, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, οι αστυνομικοί παρέμεναν στον χώρο μέχρι να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες.

Παρά τον αστυνομικό κλοιό και την απαγόρευση μετακίνησης από την Αθήνα, εκατοντάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό έξω από το πρώην στρατόπεδο στα Διαβατά, προσδοκώντας να φτάσουν στην Ειδομένη κοντά στα σύνορα της Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας. Χαρακτηρίζουν δε, «ανεύθυνο» το κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα.

Διαβάστε ακόμη:

Το καραβάνι της ελπίδας: Ένταση στα Διαβατά- Εκατοντάδες πρόσφυγες ζητούν να περάσουν τα σύνορα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.