Κλειστά σχολεία και εστίαση έως 7 Ιανουαρίου, παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, εστίαση, δικαστήρια,  ψυχαγωγία, χιονοδρομικά κέντρα, Αθλητικές δραστηριότητες (εξαίρεση Super League & Basket League) ενόψει Χριστουγέννων.  Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, οι περιορισμοί σε συναθροίσεις και νυχτερινή κυκλοφορία όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αναμονή για λιανεμπόριο και εκκλησίες.

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που απέδωσε στην κόπωση όλων. Ανέφερε ότι υπάρχει μία ήπια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τα οποία παραμένουν στα 1609 σε κυλιόμενη βάση, αλλά ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 και κυρίως υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ από τις διασωληνώσεις.

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου παραμένουν κλειστά εστίαση, σχολεία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα. Παρατείνεται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων και εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό:

  • Θα υποβάλλουν PLF και αρνητικό PCR 72 ωρών
  • Θα υποβάλλονται σε rapid τεστ κατά την είσοδό τους
  • Θα μπαίνουν σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα

Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εντός της εβδομάδας θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τις Εκκλησίες. Ειδικότερα για το τελευταίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Υπενθυμίζεται δε ότι μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το εμβόλιο, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.