ΚΚΕ: Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 2 Ιούλη οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Στην Αθήνα  καλεί σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ώρα  8.00 το βράδυ.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κ. Ε του καλεί «σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος».

Spot του ΚΚΕ : Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις

 

Επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα – για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών». Προσθέτει ότι «το νομοθετικό αυτό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη». Σημειώνει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς «μόλις πριν 6 μήνες η ΕΕ, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής – και κατ’ επέκταση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πράξης – αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ».Το ΚΚΕ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου» ως κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος». «Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα

  • Στην Αττική η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Στις 7.30 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση θα αναχωρήσουν λεωφορεία από συνοικίες.
  • Στη Θεσσαλονίκη η πικετοφορία έχει οριστεί στις 8 μ.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και περιοδείες σε γειτονιές.
  • Στην Πάτρα στις 8 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση στις 7:30  μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
  • Στον Βόλο πικετοφορία στις 8 μ.μ. στον Αγ. Νικόλαο.
  • Στην Ημαθία θα γίνει πικετοφορία στη Βέροια, στις 7.30 μ.μ., με σημείο συνάντησης τα γραφεία της ΚΟ Βέροιας του ΚΚΕ. Επίσης θα γίνει πικετοφορία στη Νάουσα, στις 8 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ.
  • Στο Ηράκλειο, πικετοφορία στις 8 μ.μ. στα Λιοντάρια
  • Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του Κόμματος στην πλ. Καμπάνας
  • Στην Κοζάνη στις 8 μ.μ. στη κεντρική πλατεία
  • Στην Καβάλα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη
  • Στη Λιβαδειά, πικετοφορία στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στον Πύργο στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ
  • Στη Στερεά – Εύβοια παρεμβάσεις σε Λιβαδειά – Χαλκίδα και σε εργασιακούς χώρους
  • Στις Σέρρες στις 7:30 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Κινητοποιήσεις διοργανώνονται και την Παρασκευή 3 Ιούλη και συγκεκριμένα:

  • Στο Αγρίνιο στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Στην Καρδίτσα πικετοφορία στις 8 μ.μ.στην κεντρική πλατεία (ALPHA BANK)
  • Στη Λάρισα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.