Κινδυνεύει με ακύρωση ο διαγωνισμός δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ

Στο επίκεντρο δικαστικής διερεύνησης η ΝΕΡΙΤ, αυτή τη φορά για την επιχείρηση προσλήψεων ημετέρων στον εν εξελίξει διαγωνισμό για δημοσιογράφους. Τις καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων μελετά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου.

Στον φάκελο της Π. Φάκου περιλαμβάνονται συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν παραβιάσεις των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού, αλλά και φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί άλλων υποψηφίων, καταγγελίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το αδιαβλητο του διαγωνισμού.

Στο επίκεντρο των παρατυπιών που ερευνώνται βρίσκεται μεγάλη δεξαμενή επιλογής υποψηφίων με τη χρήση του 20% από τους 59 δημοσιογράφους της κατηγορίας Σύνταξη και Παραγωγή Ειδήσεων και Εκπομπών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ίδια κριτήρια με το υπόλοιπο 80%. Στην κατηγορία αυτή, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και οι υπεύθυνοι της επιτροπής αξιολόγησης να προώθησαν υποψηφίους σε βάρος άλλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Παράλληλα όμως στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα που αφορούν την καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» (28.08.2014), ο Α. Μακρυδημήτρης διετέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Εργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο.

Οι δύο υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν, λόγω συνάφειας με άλλη έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη, ο οποίος συλλεγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν απο διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Να σημειωθεί τέλος ότι την ερχόμενη Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την επιλογή νέου Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ.

Πηγή: avgi.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.