ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οριακά με 55 ψήφους υπέρ και 50 κατά πέρασε η πρόταση Τσίπρα για τα ψηφιακά μέλη

Μετά από έντονη  αντιπαράθεση πέρασε τελικά στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ,  με  μικρή πλειοψηφία, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο εγγραφής των νέων μελών του κόμματος.

Ειδικότερα η πρόταση Τσίπρα να θεωρούνται ισότιμα μέλη και να μπορούν να ψηφίζουν όσοι εγγράφονται ηλεκτρονικά  έλαβε 55 ψήφους υπέρ και 50 κατά. 5 μέλη της ΚΕ ψήφισαν λευκό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι καταψήφισαν   ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και  η  «Κίνηση των 53+»,  ο Νίκος  Φίλης και  ο  Νίκος Βούτσης  που υποστήριξαν την αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις για  εγγραφή νέων μελών. Κατά της πρότασης επιχειρηματολόγησε ο Τσακαλώτος, υπέρ ο Τσίπρας.

Στην ομιλία του ο Γραματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, άφησε σαφή αιχμή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των διαδικτυακών μελών, θυμίζοντας ότι η προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία για την εγγραφή του νέου μέλους. «Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε, δεν τις πήραμε για πλάκα. Η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί αποδεχόμενοι μοιρολατρικά την κατάσταση. Αν δεν δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη μας, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο του δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του  ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εγκρίνουν τον απολογισμό και  τον οδικό χάρτη προκειμένου να «τελειώνει η άχαρη αυτή συζήτηση για τα οργανωτικά». «Ο απολογισμός αυτός δεν κοιτά προς τα μέσα. Δεν είναι ούτε ενδοσκόπηση, ούτε αυτομαστίγωμα, ούτε μελαγχολική αυτοκριτική. Έχει το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, έχει το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους αριστερούς, στους προοδευτικούς, στους δημοκράτες πολίτες που κουράστηκαν με την αυταρέσκεια, την αυτάρκεια, την αλαζονεία των παλιών πολιτικών δυνάμεων. Που ως γνωστόν δεν τόλμησαν ποτέ να αποτιμήσουν αυτοκριτικά το παρελθόν τους» σημείωσε αναφορικά με τον  απολογισμό της περιόδου 2012-2019 ο  Αλέξης  Τσίπρας.

Η εξέλιξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας «πήρε πάνω του» και κέρδισε  με δυσκολία την  επίμαχη ψηφοφορία με   την εσωκομματική αντιπολίτευση ωστόσο,  να συγκεντρώνει υψηλό αριθμό ψήφων.

«Πάνω του» πήρε και  το θέμα της προσθήκης στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας,    που πρότεινε αυτό  να το αποφασίσει  το διευρυμένο όργανο της ΚΕΑ στο οποίο συμμετέχουν και οι σύμμαχοι του κόμματος.

Πάντως, από την εσωκομματική αντιπολίτευση υπάρχουν  ερωτηματικά για ποιο λόγο η εισήγηση επί της προσθήκης παραπέμπεται τελικά στο μη εκλεγμένο όργανο της ΚΕΑ και παρακαμπτεται η  ΚΕ, δηλαδή,  το  εκλεγμένο όργαν του ΣΥΡΙΖΑ.

 Να σημειωθεί ότι ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώστε αυτή να διεξαχθεί, ενδεχομένως, στις 8 Μαρτίου.

Τέλος, ο απολογισμός εγκρίθηκε σχεδόν με ομοφωνία, ενώ και ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο  πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.