Κεχριές Κορίνθου: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά- Δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους-Καίγονται σπίτια

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την μεγάλη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε και στο Λουτράκι. 

Το πρωί η εικόνα του μετώπου, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, ήταν βελτιωμένη, ωστόσο από το μεσημέρι η φωτιά ξέφυγε και πάλι από τον έλεγχο με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πολλά σπίτια έχουν καεί, ενώ άλλα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις φλόγες. Σε «κρανίου τόπου» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της δασικής περιοχής. Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον επτά οικισμοί και συγκεκριμένα οι οικισμοί Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάνο, Άγιος Ιωάννης και Δράσσα, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις. Εκκενώθηκε επίσης και το ράντζο- κατασκήνωση στο Σοφικό. Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κυρίως με εναέρια μέσα.

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.»

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται». 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.