Κεραμέως για Big Brother στα σχολεία: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

Εξαιρετικά «στριμωγμένη» αναφορικά με τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, μετά και την θέση που έλαβε για το ζήτημα  η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η ίδια δήλωσε δικαιωμένη από την γνωμοδότηση της Αρχής, «ανακαλύπτοντας» παράλληλα συνωμοσία αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών για να μην μπορέσουν οι μαθητές που θα μείνουν σπίτι να παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα.

«Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση (σσ για την θέση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Εμείς θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση για όλους. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη γνώση των παιδιών μας» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση της τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Χαράς Κεφαλίδου.

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε προσεκτικές διατυπώσεις για τη ζωντανή μετάδοση, μιλώντας συνεχώς για «δυνατότητα» και πουθενά δεν μίλησε για υποχρεωτική διαδικασία.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων,  ανέφερε πως το ποσοστό των μαθητών που πήγαν στο σχολείο έφτασε περίπου στο 60% και ότι οι πρώτες ημέρες αφιερώθηκαν στην επεξήγηση των οδηγιών στους μαθητές.

Για αδιευκρίνιστη εικόνα έκανε λόγο από τη μεριά της η Χαρά Κεφαλίδου καθώς επισήμανε πως οι πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων αφιερώθηκαν στο κλείσιμο εκκρεμοτήτων και την πραγματοποίηση των αιτήσεων-δηλώσεων από τους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Θετική εξέλιξη με την οποία ακυρώνεται η μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι» χαρακτηρίζουν την γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων με ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Μερόπη Τζούφη. Προσθέτουν δε ότι «ανοίγει ο δρόμος για κάτι καίριο και ουσιαστικό: την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε εν μέσω πανδημίας και περιλαμβάνει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που γυρίζουν το ρολόι της Παιδείας, πίσω στο 2014».

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.