Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη με 41-42 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα

Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά, με ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπεται για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις αναμένονται να αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, δίνοντας τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σήμερα Τρίτη 9/7 2019 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λαμία η θερμοκρασία αναμένεται να  φτάσει τους 35 βαθμούς την Τρίτη, αύριο Τετάρτη όμως ο υδράργυρος τις μεσημβρινές ώρες θα σκαρφαλώσει στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.  Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Την Τετάρτη 10/07 το κύμα καύσωνα θα επιμείνει από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στους 40-42 βαθμούς.

Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Αιτία γι αυτή τη μεταβολή, όπως παρουσιάζεται στο χάρτη που ακολουθεί, θα είναι η σύγκλιση ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.