Κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ από συνδικάτα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Λίγο πριν τις οκτώ σήμερα το πρωΐ ομάδα συνδικαλιστών εταιρειών του δημοσίου που είναι προς πώληση(ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ κ.α) , με υποστήριξη απο την συνδικαλιστική  παράταξη του ΜΕΤΑ, αλλά και της πρωτοβουλίας MayDay για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην οδό Κολοκοτρώνη , διαμαρτυρόμενοι για το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την  καταργηση των θεσπισμένων εργασιακών  σχέσεων».

Η  κατάληψη γίνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών για  να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία.

Αφορμή της σημερινής δράσης είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά την συνέλευση θα ψηφιστεί η νέα σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ΟΛΠ, μια σύμβαση που όπως κατήγγειλαν είναι ιδιαίτερα προβληματική και θα γίνει πιλότος για το τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια σε ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ.

Όπως καταγγέλλουν αναφορικά με τις εργασιακές τους σχέσεις, η Σύμβαση «πριμοδοτεί τις υπεργολαβίες σε βάρος των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων», ενώ  «ενδεικτική του αποικιοκρατικού χαρακτήρα της είναι η πρόνοια του άρθρου 22 που απαγορεύει στο ελληνικό κράτος να νομοθετήσει μελλοντικά ενάντια στα συμφέροντα της Σύμβασης»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.