Καμίνι…οι φυλακές- Πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας των κρατουμένων για το νομοσχέδιο «Γκουαντάναμο»

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κρατουμένων που συμμετέχουν στην απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας με επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρηση. 

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα, με τον αριθμό όσων συμμετέχουν να ανέρχεται πλέον στους 4.500, το υπουργείο βιάζεται να …τελειώνει με το νομοσχέδιο. Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου (αν χρειαστεί, όπως είπαν, θα βάλουν άλλη μία συνεδρίαση τη μεθεπόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου), το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, την Τρίτη θα γραφεί η έκθεση της Επιτροπής και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α’ Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία μόνο συνεδρίαση.
Στο μεταξύ, σήμερα γονείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11:00 π.μ. με στόχο να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου.

Στάσεις εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Και ενώ ο αγώνας των κρατουμένων συνεχίζεται δυναμικά, έρχεται να προστεθεί η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την Παρασκευή 27/6 μέχρι την Πέμπτη 3/7 τις ώρες των επισκεπτηρίων, με αποτέλεσμα οι απεργοί πείνας κρατούμενοι να μην έχουν τη δυνατότητα επισκεπτηρίου από συγγενείς, δικηγόρους, αλλά και εθελοντές γιατρούς από έξω. Η στάση εργασίας θα εμποδίσει την απρόσκοπτη εθελοντική ιατρική υποστήριξη όλο το 24ωρο που ζητά η Δράση ενάντια στο Ελληνικό Γκουαντάναμο και γονείς κρατουμένων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επερχόμενη κρίση υγείας.

http://www.efsyn.gr/?p=210734

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.