Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες περιοχές σε Αττική και Εύβοια συνεχίζουν να είναι χωρίς ρεύμα και νερό

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Μήδεια», που αφήνει πίσω της τρεις νεκρούς και δείχνει  τις ανεπάρκειες  του «επιτελικού κράτους» .

Υπενθυμίζεται πως δύο ηλικιωμένοι στην Εύβοια με μηχανική υποστήριξη έχασαν τη ζωή τους μετά τις διακοπές ρεύματος, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου. Δεκάδες περιοχές στην Εύβοια περνούν τρίτο βράδυ χωρίς ρεύμα, και κάποιες και χωρίς νερό. Πρόκειται κυρίως για χωριά από το κεντρικό τμήμα έως το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά τμήματα της Ιστιαίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική ΠΟΥ ΆΦΗΣΑΝ ΧΩΡΊς ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ 250.000 οικογένειες εντοπίζονται στις περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές στην υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, αυτές εντοπίζονται σε Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Βύρωνα, Γλυκά Νερά, Κηφισιά, Πεντέλη, Περιστέρι, Φιλοθέη, Χολαργό. Τέλος, πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και στη λειτουργία αντλιοστασίων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Οι κάτοικοι στο Διόνυσο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ άγνωστο είναι το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Σπίτια στην περιοχή αντιμετώπισαν πρόβλημα και με την υδροδότηση. Πολλές οικογένειες είναι για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό με τους κατοίκους να στέλνουν μηνύματα απόγνωσης και οργ

Υποσχέσεις για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζεται το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που προέκυψαν σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», καθώς πάνω από 250.000 νοικοκυριά έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω πολικού ψύχους και μάλιστα στην Αττική. 

Nωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Τετάρτης, η οποία είχε ως θέμα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εδώ και τρεις ημέρες έχουν προκύψει σε όλη την Αττική και ιδιαίτερα τα βόρεια προάστια.

Μετά το τέλος της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια της Αττικής θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ της Τετάρτης.Με τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας να παραμένουν, ενώ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα αργήσει αρκετά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τα έριξε όλα στο «πρωτοφανές φαινόμενο».

Έκανε λόγο για μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες της 20ετίας και για καθολικό φαινόμενο που επηρέασε όλη τη χώρα. Ενημέρωσε ότι οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, τουλάχιστον στην Αττική, έχουν αποκατασταθεί και από το μεσημέρι αναμένεται επιστροφή στην κανονικότητα.  «Αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα του προβλήματος, δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εκδοχή του ΔΕΔΔΗΕ για το μπάχαλο

Εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ, ο Αναστάσιος Μάνος, μίλησε για φαινόμενο που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες και τόνισε ότι γίνεται «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ.

Επισήμανε δε ότι δίνεται έμφαση στα νοικοκυριά που έχουν μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.  Όπως είπε, «τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, Βόρεια προάστια, στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπάνω από 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι πανελλαδικά εργάζονταν στην αποκατάσταση των βλαβών». Ειδικότερα, στα βόρεια προάστια σε 24ωρη βάση επιχειρούσαν παραπάνω από 400 άτομα και ουσιαστικά αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που ήρθαν από περιοχές εκτός Αθηνών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.