Κακοκαιρία «Ελπίς» και το απόλυτο επιτελικό…. χάος

Παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα το επιτελικό κράτος -που διακήρυττε πλήρη ετοιμότητα – δεν κατόρθωσε να αποφύγει το χάος στην Αττική. Η ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία σήκωσε τα χέρια ψηλά στην Αττική οδό  και  χρειάστηκε η επέμβαση  του στρατού για απεγκλωβισμό των οδηγών .

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σε κομβικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Διακοπές κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο. «Έμφραγμα» στην Αττική Οδό  και στην Εθνική οδό οι οποίες έκλεισαν λόγω της χιονόπτωσης με αποτέλεσμα εγκλωβισμένους οδηγούς. Αυτή είναι η εικόνα από την επέλαση της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ.

 Με τον κρατικό μηχανισμό να αδυνατεί να ανταποκριθεί στην σφοδρή κακοκαιρία, πολλοί δρόμοι  έγιναν απροσπέλαστοι  ενώ τα οχήματα δημιουργούσαν ουρές χιλιομέτρων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Οι αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, ωστόσο στην πραγματικότητα η κυκλοφορία ήταν απαγορευτική για το σύνολο των οχημάτων. Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας η κυκλοφορία απαγορεύτηκε από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Επέμβαση του στρατού για απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική οδό

Αναγκαία κρίθηκε η επέμβαση του Στρατού για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό που ακινητοποιήθηκαν από την σφοδρή χιονόπτωση.Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για την επιχείρηση απεγκλωβισμού σε έξι σημεία.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας  για τον πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική οδό

Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.Άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι επί πολλές ώρες στο δρόμο, χωρίς καμία βοήθεια ή οδηγίες.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αποφεύγοντας να αναφερθεί στις κρατικές ευθύνες, κατηγόρησε ευθέως την Αττική Οδό και σημείωσε πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Ποικίλες δικαιολογίες επικαλείται η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού, όπως τις νταλίκες που διπλώνουν ή τα ακινητοποιημένα Ι.Χ, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες των οδηγών για έλλειψη εκχιονιστικών και πρόβλεψης για απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων. Οι χρήστες του δρόμου καταγγέλλουν επίσης την σχεδόν παντελή απουσία οχημάτων της Αττικής Οδού, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν οδηγούς με προβλήματα.

Εργαζόμενοι δεν είχαν πώς να γυρίσουν στα σπίτια τους

Το κυκλοφοριακό έμφραγμα  βέβαια  στο λακανοπέδιο δεν περιορίζεται στην Αττική οδό. Εργαζόμενοι  δεν έχουν τρόπο να γυρίσουν στα σπίτια τους, αφού δεν κυκλοφορούν ΜΜΜ και οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από τη χιονόπτωση. Τέτοιες καταγγελίες έχουν έρθει από εργαζόμενους στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και το αεροδρόμιο από τους εργαζόμενους στου Παπαστράτου στον Ασπρόπυργο ενώ πολλά εργοστάσια όπως η ΕΛΑΙΣ έκλεισαν μετά από παρέμβαση των συνδικάτων για να  μπορεσουν να αποχωρήσουν  οι εργαζόμενοι 

Προβλήματα και  στην ηλεκτροδότηση

Προβλήματα στην ηλεκτοδρότηση αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Χολαργός, Χαλάνδρι, αλλά και Αγία Παρασκευή «βρέθηκαν» στο σκοτάδι. Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί επίσης σε Παλλήνη και Ανθούσα. Εκτός Αττικής, σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται στην Εύβοια, σε Χαλκίδα, Μαντούδι, Αλιβέρι, Ψαχνά και Ωρεούς. Επίσης στη Θήβα και το Πήλιο, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Κρήτης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.