«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!» Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα οι συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας ενάντια  στο  «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή. Μικρή η συμμετοχή από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Tα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 10:30 στα Προπύλαια, για την απεργιακή τους συγκέντρωση.Ακολούθησε δυναμική πορεία προς τη Βουλή, με τους απεργούς να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο όπως: «Για την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις, μας θέλουνε και δούλους χωρίς διεκδικήσεις» και εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις για τα συνδικάτα: «Κάτω τα χέρια από την απεργία, δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία». Στο στόχαστρό τους βρέθηκε φυσικά και η ΓΣΕΕ με συνθήματα όπως: «Η ΓΣΕΕ δεν είναι φωνή των εργατών – Είναι το τσιράκι των αφεντικών», «Θέλουν να τελειώνουν με τα σωματεία – Δεν τους παραδίδουμε μητρώα και απεργία» και «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών – Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Παρών στην ιδιαίτερα μαζική  συγκέντρωση ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή, είναι η κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που διαλύει περισσότερο τις συλλογικές συμβάσεις που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος  πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, των εργατικών Κέντρων και άλλων σωματείων, οι οποίοι επίσης πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.