Κάγκελα, κλούβες, αποκλεισμοί δρόμων και μαύρα περιβραχιόνια στη σημερινή παρέλαση στο Σύνταγμα

Με τη συμμετοχή ελάχιστων μαθητών απο τα σχολεία της Αθήνας ολοκληρώθηκε η παρέλαση  της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη πλατεία Συντάγματος. Για μια ακόμη χρονιά η παρέλαση  έγινε μόνο για τους επίσημους και ο κόσμος κρατήθηκε μακριά από την πλατεία. Η αστυνομία είχε αποκλείσει με κλούβες και ματ τους γύρω δρόμους ενώ κάγκελα είχαν στηθεί περιμετρικά τη πλατεία Συντάγματος και το μετρό είχε κλείσει. Η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη γινόταν μόνο με προσκλήσεις και διαπιστεύσεις.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν  οι μαθητές  που παρέλασαν με μαύρο περιβραχιόνιο στέλνοντας το δικό τους  μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ.

Στο κάτω μέρος της πλατείας σχολικοί φύλακες σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 Στο Χαλάνδρι για πρώτη φορά οι μαθητές παρέλασαν κάτω από τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ


Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση χθες στην Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών αλλά δεν κατάφερε να δει τους μαθητές λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και τον αποκλεισμό των δρόμων, γεγονός που προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών. 

 Στην Καισαριανή μέλη του  ΣΥΡΙΖΑ με πανό έστειλαν το δικό τους αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μήνυμα ενώ στο Ρέθυμνο η παρέλαση ματαιώθηκε λόγω δυνατής βροχής αν και τα κάγκελα είχαν από νωρίς στηθεί γύρω από την πλατεία  » δια παν ενδεχόμενον».

b1bekipimaasxdh

synt_0

16_0

63730_829122413805476_5695637353880674477_n

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.