Ιδού η αντιλαϊκές, νεοφιλελέυθερες θέσεις του Ποταμιού, όπως ψηφίστηκαν στο συνέδριο του

Οι περισσότεροι αναγνώστες μας, είναι υποψιασμένοι από καιρό για τον ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει το «Ποτάμι» του διαπλεκόμενου Σταύρου Θεοδωράκη, ως σανίδα σωτηρίας του μνημονιακού κατεστημένου. Είναι αξιομνημόνευτο, άλλωστε, ότι στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης 14 φορές στηλίτευσε την Αριστερά και τον λαϊκισμό της, ενώ μόλις 3 φορές καταφέρθηκε εναντίον ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σαν κόμματα, όχι κατακρίνοντας τις ασκούμενες πολιτικές του.

Οι Σύνεδροι του Ποταμιού, που από καταγγελίες πολλών «ποταμίσιων» ήταν προϊόν μεθόδευσης του Θεοδωράκη, ώστε να ελέγχει πλήρως το σώμα, ψήφισαν για θέσεις,κάποια σειρά απλών ερωτημάτων, και σας παραθέτουμε αυτά που δείχνουν την ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος!
Το Ποτάμι λοιπόν, συμφωνεί με Σαμαρά και Βενιζέλο, ότι όσο και αν παραβιάζει μία κυβέρνηση αυτά που έχει εξαγγείλει προεκλογικά, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να την ανεχτεί για 4 χρόνια. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία βέβαια, αλλά ποιος θεωρεί τον Θεοδωράκη Δημοκρατικό άλλωστε;;
Εδώ πάμε σε θέμα εξωτερικής πολιτικής. Η νέα ειρηνευτική προσπάθεια του ΟΗΕ, έχει κατηγορηθεί από κόμματα της δεξιάς μέχρι της Αριστεράς, ότι βασίζεται στο παλιό σχέδιο Ανάν που απέρριψε ο Κυπριακός λαός παλιότερα, και στην αντιδραστική λύση διάλυσης ενός ανεξάρτητου κράτους, και την δημιουργία ενός επίσημου προτεκτοράτου! Το «Ποτάμι» λέει ΝΑΙ, στα σχέδια των ξένων για τον Κυπριακό λαό….
Το Ποτάμι υιοθετεί την πιο επικίνδυνη θέση, που μέχρι τώρα δεν τόλμησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, να ξστομίσουν.. Οι Φαντάροι μας, λένε οι Ποταμίσιοι, να συμμετέχουν σε «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, σαν αυτές της Σομαλίας, και σε άλλες χώρες, όπου οι δυτική έκαναν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες, πνίγοντας στο αίμα λαούς και λαούς. Να στείλουν οι Ποταμίσιοι τα παιδιά τους, λέμε εμείς, και βέβαια εμείς θα παρακαλάμε να γυρίσουν μέσα στις κάσες!
Και πάμε στον φουλ νεοφιλελευθερισμό. Να επιτρέπεται λένε οι Ποταμίσοι η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων από επιχειρήσεις. Βέβαια, ξέρουν και αυτοί καλά, ότι όποια επιχείρηση χρηματοδοτούσε κάποιο τμήμα, θα απαιτούσε να προσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών του, στις ανάγκες της επιχείρησης…Έτσι λοιπόν ένα πανεπιστημιακό τμήμα, θα έβγαζε 200 αποφοίτους την χρονιά, από τους οποίους 1 την χρονιά θα έπιανε δουλειά στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι άλλοι αν πάνε να γαμηθούν…..Η γενική μόρφωση σε ένα αντικείμενο, δίνει και περισσότερα εργασιακά δικαιώματα άλλωστε, που οι νεοφιλελεύθεροι ούτε να το σκέφτονται θέλουν!
Ως καλοί νεοφιλελεύθεροι οι Ποταμίσιοι, θέλουν τα πανεπιστήμια να γίνουν επιχειρήσεις…..Η μόρφωση από αγαθό, γίνεται εμπόρευμα!

Και εδώ μετά το στραπάτσο του Μπόμπολα στην Αττική με την νίκη της Δούρου, και την αναμενόμενη κυριαρχία αντιμνημονιακών δυνάμεων στις περιφέρειες στα επόμενα χρόνια, έρχεται το Ποτάμι, να προχωρήσει μία κουβέντα που έχουν ανοίξει οι μνημονιακές κυβερνήσεις για εξάρτηση της χρηματοδότησης των περιφερειών και των Δήμων από αξιολογήσεις…….Αξιολογήσεις από κυβέρνηση, που όταν οι περιφέρειες δεν κάνουν τα χατίρια στους διαπλεκόμενους φίλους της πρώτης, θα παίρνουν κακό βαθμό, και θα εκβιάζονται με οικονομική ασφυξία!

Το Ποτάμι υπέρ της κατάργησης της δωρεάν διανομής βιβλίων, στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών. Σου λέει, να τα δανείζεστε, και να τα επιστρέφετε. Και βέβαια, αν τα δανειστούν πολύ, και λείψουν, πηγαίνετε φοιτητές και αγοράστε τα. Και κυρίως, η γνώση πλέον παρέχεται μόνο για τις εξετάσεις κάποιου μαθήματος, δεν δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης οποιαδήποτε άλλη στιγμή!
Η κλασσική νεοφιλελεύθερη θέση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αφού είδαμε χαΐρι με ιδιωτικά κεκ, και κολέγια που έκαναν αρπαχτές και τη έκαναν, πάμε αφού απαξιώσουμε δημόσια πανεπιστήμια, να ανοίξουμε ιδιωτικά να έρθει η ανάπτυξη!
Κοροϊδεύαμε τον Λοβέρδο και τον Άδωνη που έβαλαν 5ευρα για εξωτερικά ιατρεία σε δημόσια νοσοκομεία και 25ευρα για εισαγωγή σε αυτά (πέραν της συμμετοχής του ταμείου). Το Ποτάμι, λέει ο δοκιμαζόμενος από τα μνημόνια πολίτης, να βάλει το χέρι του στην τσέπη για ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες…..Πιο νεοφιλελεύθεροι, πεθαίνεις!

Το Ποτάμι υπέρ των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιριών, που θα εισπράττουν εκ μέρους του Δημοσίου. Με τις γνωστές αλιτήριες μεθόδους τους, και έτσι πάλι οι «ημέτεροι» επενδυτές, θα βρουν και νέες δουλειές πάλι από το δημόσιο…..Λιγότερο Κράτος λένε οι νεοφιλελεύθεροι, και όσο το μικρένουμε να παίρνει δουλειές του, ο ιδιωτικός τομέας, με τον πολίτη να πληρώνει!

Ναι στα λευκά κελιά, στις φυλακές ειδικού τύπου, που μεθοδεύουν Σαμαράς και Βενιζέλος, λέει και το «αντισυστημικό» Ποτάμι.  5.000 φυλακισμένοι κάνουν απεργία πείνας, για αυτό το θέμα, αλλά το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται…….

Το Ποτάμι, αυτή την Ε.Ε. της Μέρκελ, της λιτότητας, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, της εκμετάλλευσης του εργαζομένου, θέλει να αντικαταστήσει και τυπικά (ουσιαστικά εδώ και 4 χρόνια αυτό γίνεται) την διακυβέρνηση του ελληνικού λαού…….



Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των συντάξεων ψήφισε το Ποτάμι…..Εσείς νοικοκυραίοι που θα το ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές, όταν οι βουλευτές του θα το ψηφίζουν μην κλαίτε…..
Και κάπου εδώ, το Ποτάμι αποκαλύπτει σε αυτό που λέμε Ταξική Πάλη, με πια μεριά είναι. Το Ποτάμι, θα οδηγήσει την πλειοψηφία της νεολαίας σε επαγγελματικά Λύκεια, και μετά σε δουλειές με άθλια μεροκάματα….Οι λίγοι και εκλεκτοί, που θα έχουν και τα οικονομικά μέσα θα μπορούν να σπουδάζουν, και έτσι η παιδεία, και τα επαγγελματικά εφόδια θα είναι για την ολιγαρχία και τα παιδιά της!

Το Ποτάμι υιοθετεί άλλη μία πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για απαλλαγή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το κράτος για τις υπηρεσίες που παρέχει, αντί αυτού, και να περιμένει λεφτά από το χαράτσι στα ακίνητα….Από αυτόν που οι μισοί πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν, μεταφέροντας το φέσωμα σε Δήμους και Περιφέρειες, που θα χρεοκοπήσουν…Μετά θα τους αγοράσουν οι δανειστές!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.