Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κατάληψη φοιτητών στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ- «8 Μαρτίου, θα βουλιάξουμε την Αθήνα!»

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν σήμερα Πέμπτη οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Παράλληλα, φοιτητές απέκλεισαν, συμβολικά, τις εισόδους του ΑΠΘ.

«8 Μαρτίου, θα βουλιάξουμε την Αθήνα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πανό. Αυτό αποτελεί και το «σύνθημα» για την αυριανή μεγάλη – όπως αναμένεται – πανελλαδική κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι  διοργάνωσαν  σήμερα   συναυλία με μεφάλη συμμετοχή φοιτητών στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με τους Γιάννη Χαρούλη,  Βάσω Βασιλειάδου και τα Μπρατίμια. Παράλληλα, φοιτητές απέκλεισαν, συμβολικά, τις εισόδους του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των  φοιτητών και της Πανεπιστημιακής κοινότητας  ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν νέα μαζική  πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
✊Κατάληψη αυτή τη στιγμή στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ με απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων.
🟢 9 εβδομάδες, πλέον, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, πανελλαδικά πραγματοποιούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας στις σχολές και πορείες. Εν όψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι μαθητές, οι καθηγητές οργανώνουν την 2η μεγάλη πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία, όπου θα βουλιάξει πάλι η Αθήνα!
👊 Οι φοιτητές όλο αυτό το διάστημα διαδιλώνουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα τσακίσει την εργασιακή προοπτική των νέων και θα οξύνει τους ταξικούς φραγμού. Οι φοιτητές αγωνίζονται συνολικά ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που επιχειρείται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ.
🏛 Το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς!
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν όλοι/ες να παρευρεθούν:
1️⃣ τώρα στην κατειλημμένη Πρυτανεία!
2️⃣ στην αυριανή πανελλαδική πορεία!
3️⃣ στο δρόμο!
4️⃣ στον αγώνα!
✊ Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς,
Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!
‼️Απίστευτος κόσμος στη συναυλία των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη εν όψει της πανελλαδικής διαδήλωσης στην Αθήνα την Παρασκευή 8/3, στις 12:00 στα Προπύλαια!
«Όταν ιδιωτικοποιούσαν τα πανεπιστήμια σκέφτηκα ότι πληρώνω το ρεύμα χρυσάφι, οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν και η κερδοφορία των τρένων κόστισε 57 ζωές» το μήνυμα του κεντρικού πανό.
Είμαστε μαζί τους!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.