Θετικοί στον κορονοϊό εννέα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο » Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονικη

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Εννιά εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Mιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση, ενώ τώρα τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το Υπουργείου Υγείας, πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από τις άδειες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας, τηρείται κανονικά η εγκύκλιος που θέλει κάθε εργαζόμενο στο Ε.Σ.Υ. να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Στο μεταξύ, άλλοι δυο άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο. Πρόκειται για έναν 71χρονο με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και για μια 87χρονη, στο «Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, η οποία επίσης υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Τα θύματα πλέον συνολικά ανέρχονται σε 228, ενώ χθες Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 230 νέα κρούσματα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.