Θετική εξέλιξη -Σταματάει την απεργία δίψας ο Θάνος Χατζηαγγέλου

Θετική εξέλιξη που δεν συνιστά όμως πλήρη δικαίωση υπάρχει στην υπόθεση της απεργίας πείνας και δίψας του κρατούμενου Θάνου Χαζτηαγγέλου.

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις το μεσημέρι της Τρίτης, γύρω από την υπόθεση του Θάνου Χατζηαγγέλου, η πλευρά του κρατούμενου ενημερώθηκε πως προτείνεται, σε πρώτο στάδιο, η μετάφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κρατούμενος, από την πλευρά του, προτίθεται να διακόψει την απεργία δίψας και να δεχθεί τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η δικηγόρος του κρατούμενου, Κάτια Τάτση, αμέσως μετά τις συναντήσεις που έγιναν με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής,  εξήγησε ότι «σταματάει η απεργία δίψας και αμέσως μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του απεργού, θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού»

Συνεχίζονται οι  συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και σήμερα στο πλευρό του πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας με το βλέμμα στην οριστική νίκη του εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή τους στον αναρχικό απεργό πείνας Αlfredo Cospito και στους 11 Τούρκους απεργούς πείνας, που βρίσκονται στην 90η ημέρα απεργίας πείνας, αλλά και τη διαμαρτυρία τους ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια, μετά από αίτημα της συνέλευσης αλληλεγγύης στον Θάνο Χατζηαγγέλλου και αναρχικών συλλογικοτήτων.

Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε πορεία με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους κρατούμενους απεργούς και ζητούν την απόσυρση του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αντεξουσιαστικής πληροφόρησης Indymedia, κινητοποιήσεις έγιναν και σε φυλακές: στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, Ελαιώνα-Θήβας, στις φυλακές Αυλώνα και Μαλανδρίνου, και σε πτέρυγες του Κορυδαλλού.

Οι νέες κινητοποιήσεις έγιναν μετά το χθεσινό όργιο καταστολής, που συνοδεύτηκε με μπαράζ προσαγωγών στη Θεσσαλονίκη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε βίαιη επιχείρηση στην εκκενωθείσα κατάληψη Terra Ingognita, που να ανακαταλάβουν συμβολικά νεαροί αλληλέγγυοι στον Θάνο Χατζηαγγέλου.

Σημειώνεται ότι ο  Θάνος Χατζηαγγέλου προφυλακισμένος για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική Δράση», ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, 18 μέρες πριν, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, με πλήθος αλληλέγγυων πολιτών, φορέων, κομμάτων και οργανώσεων να στηρίζουν δημόσια τον αγώνα του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.