Θεσσαλονίκη: 12 συλλήψεις για… παράνομες οικοδομικές εργασίες στην κατάληψη Libertatia

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν δεκατρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση, στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Κυριακής για…. «παράνομες οικοδομικές εργασίες».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δώδεκα από τους συλληφθέντες εκτελούσαν, παράνομα, οικοδομικές εργασίες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς κατά συναυτουργία», της νομοθεσίας «περί προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος» και «απείθεια».

Οι οικοδομικές εργασίες αφορούν εργασίες αποκατάστασης της στέγης του νεοκλασικού κτηρίου, που υπέστη σοβαρότατες ζημιές μετά τον εμπρησμό του από ακροδεξιούς, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου  για το «Μακεδονικό»  στις 21 Ιανουαρίου του 2018. 

Να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η ανταπόκριση  του αλληλέγγυου κόσμουστο ανοιχτό κάλεσμα της Κατάληψης Libertatia για εργασίες και πλαισίωσε πλήθος εργασιών όπως επισκευή πατωμάτων, κουφωμάτων και άλλες οικοδομικές εργασίες. Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη. Ακολούθησαν η αστυνομική επιχείρηση και  οι προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις…

…..Η κρατική καταστολή και η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν μας τρομοκρατούν. Θα δώσουμε όλες τις μάχες απέναντι σε όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις. Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών-τριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

κατάληψη Libertatia

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.